Redactie
07/14/2017
3 min
0

Hoe verbeter je de huid van binnenuit?

07/14/2017
3 min
0
Niet alleen de buitenkant verzorgen is belangrijk voor een mooie huid, heb je wel eens nagedacht over de binnenkant? Beauty van binnenuit is iets wat eigenlijk al honderden jaren bekend is. Als je gezond eet en de juiste vetten en vitamines binnenkrijgt kan je dat terugzien in je huid.

Waar gaan de vitamines naar toe?

Vitamines en mineralen die we binnenkrijgen worden eerst naar de hersenen gestuurd, daarna naar de organen en spieren. Als laatste is de huid aan de beurt, als er tenminste nog wat over is. Aangezien de aardbodem is vervuild en voeding steeds sneller gekweekt moet worden, bevat onze voeding minder vitamines en mineralen dan jaren geleden. Ons lichaam kiest nu eenmaal niet voor een mooie huid maar voor de bescherming van de organen. Het is een natuurlijk proces van ons lichaam. Ons lichaam vindt de uitstraling van onze huid namelijk niet belangrijk, maar wij wel! De huid heeft eigenlijk alleen maar de functie om alle onderliggende organen te beschermen. Wanneer de eerste lijntjes ontstaan of de glans verdwijnt is er een begin van huidveroudering. Ik zie in de salon dat huidveroudering steeds sneller en soms op jonge leeftijd optreedt. Met een simpele aanpak kan je huidveroudering dus vertragen en tegen gaan!

Beauty supplementen

Daarom zou je eventuele tekorten kunnen aanvullen met supplementen gericht op de verbetering van de huid. Want als je lichaam voldoende overhoudt, gaan er een heleboel restjes bouwstoffen naar de huid toe. Zeker als je huidverbeterende behandelingen ondergaat bij de schoonheidsspecialiste, zoals bindweefsel massage, microdermabrasie of microneedling, heeft de huid behoefte aan de extra bouwstoffen voor de aanmaak van nieuw collageen. De supplementen gericht op de huidverbetering zijn hoger gedoseerd en op elkaar afgestemd om een specifieke huidverbetering te bereiken van binnenuit. Omdat de huidkwaliteit na het 25ste levensjaar langzaam afneemt kan je huid wel wat extra hulp middelen gebruiken. Door je huid van binnen en buiten goed te verzorgen behoud je een mooie, jonge huid! Beautysupplementen zijn geen gewone pilletjes. Het is puur natuurlijke voeding in extra hoge dosering. Hoe kan je huid zichtbaar verbeteren? De meeste bouwstoffen van beautysupplementen worden rechtstreeks naar de huid toegestuurd, het verschil wat we met gezonde voeding en vitaminepilletjes niet kunnen behalen. Bij consequent gebruik hebben deze een krachtige anti-verouderingswerking voor een zichtbaar mooiere en jongere huid. Tip: meten = weten! Er worden regelmatig huidscan dagen georganiseerd bij de schoonheidssalons die met beautysupplementen werken, zo is er meetbaar resultaat. Als we onze huid- en haarbehoeftes goed kennen, kunnen we er beter voor zorgen en langer genieten van een mooie jonge huid! Vandaar dat ik de opbouw van huid in het kort wil uitleggen.

De opbouw van de huid

De huid is opgebouwd uit meerdere lagen. Van buiten naar binnen zijn de huidlagen op te delen in:
  • Opperhuid -> dunste huidlaag (0,5mm tot 1,0mm) en deze bestaat uit 5 lagen; 1. Hoornlaag: de buitenste laag die wij zien, de dode huidcellen worden bij elkaar gehouden door een vettige substantie. Hierdoor kan water niet makkelijk de huid binnendringen of eruit verdampen 2. Doorschijnende laag 3. Korrellaag (dode huidcellen) 4. Stekellaag 5. Basaalcellenlaag: hier worden nieuwe cellen aangemaakt en hier vindt de celdeling plaats (er worden dagelijks miljoenen cellen gemaakt). Het kost een nieuwe huidcel ongeveer 28 dagen om van de basaalcellenlaag het huidoppervlakte te bereiken.
  • Lederhuid -> Stevige constructie van het bindweefsel en elastine. Dit zorgt voor de stevigheid en flexibiliteit van de huid. Je vindt er ook de bloedvaten, zenuwen en lymfevaten.
  • Onderhuid -> De onderste huidlaag beschermt de onderliggende organen en bepaalt de veerkracht van de huid. Het bestaat vooral uit vet, bindweefselschotten en bloedvaten.
Rijke ingrediënten zoals krill olie (1 van de rijke soorten visolie), squaleen olie, granaatappelzaad olie, ceramiden, vitamine E, astaxanthine en vitamine D3 zorgen dat de buitenste huidlagen gezond blijven en de beschermde barrière gesloten blijft (de opperhuid). Wil je meer informatie over je huidtype? Wacht dan op het volgende blog! Referenties:
  • De opbouw van de huid Wikipedia
  • Opleiding schoonheidsspecialiste werkboek
  • Laviesage nutricosmetics zijn specialistische supplementen voor cosmetische doeleinden zoals anti-aging, huidverjonging, huidverbetering en het oplossen van huidproblemen. Ze bevatten bouwstoffen, vitaminen, mineralen en essentiële vetten voor het beschermen, voeden en verbeteren van de huid. Ze ondersteunen het lichaam bij het onderhoud en de aanmaak van nieuw bindweefsel, collageen en elastine en zorgen voor een mooie, gezonde en stralende huid. www.laviesage.nl
Reacties
Categorieën