09 september 2015 
1 min. leestijd

Hoe je omgeving ervoor kan zorgen dat jij je doelen haalt!

Hoe je omgeving ervoor kan zorgen dat jij je doelen haalt!
Voel jij je weleens onbegrepen? Heb je vaak het idee dat je je keuzes moet verantwoorden richting je omgeving? En maken zij het je eerder lastig dan dat je gemotiveerd wordt tijdens het behalen van je doelen? Bedenk dan dat jij je omgeving bent! Je omgeving kan onwijs bepalend zijn voor het wel of niet behalen van je doelen. Maar hoe zorg je dan voor een omgeving met energieke en motiverende mensen? Hoog tijd om hier eens naar te gaan kijken.

Omring je met A-spelers

A-spelers zijn mensen die dezelfde dingen belangrijk vinden als jij. Ze stimuleren je in je ontwikkeling en steunen je tijdens moeilijke momenten. A-spelers geven je energie en motiveren je om je doelen te behalen. Omring jezelf zoveel mogelijk met dit soort mensen. Dit klinkt logisch maar vaak als je eerlijk naar je omgeving kijkt blijken heel veel mensen eigenlijk geen A-spelers te zijn. Ze snappen je niet, proberen je vaak over te halen om het anders te doen een vreten energie in plaats van dat ze je energie geven. Durf eens kritisch naar je omgeving te kijken. Met welke mensen omring jij je? Hoe helpen zij je verder te komen en hoe enthousiast ben je eigenlijk wanneer je in hun buurt bent? Je omgeving is uiteindelijk een spiegel van jezelf en wil je dus echt eerlijk naar jezelf kijken dan dien je ook eerlijk naar je omgeving te kijken. Sta hier eens bij stil en bedenk: wat heb jij nodig?

Wat vind je belangrijk?

Wat zijn jouw kernwaarden? Waar sta je voor en hoe zie je dit terug in je dagelijkse gedrag? Zet dit eens op een rijtje en zorg voor een omgeving met gelijkgestemde mensen. Wanneer jullie dezelfde kernwaarden hebben, hoef je niet telkens alles uit te leggen. Je snapt en steunt elkaar in plaats van elkaar te saboteren. Bovendien geeft het delen van gemeenschappelijke passies en doelen je energie en verdiept het jullie band.

Deel je kernwaarden

Veel mensen durven niet eerlijk te zeggen wat zij belangrijk vinden of waar zij voor staan. Meestal komt dit voort uit angst: 'Wat zullen anderen van mij vinden?' Door niets te delen ontneem je jezelf eigenlijk de kans om mensen te vinden die dezelfde doelen en passies hebben. Dus wees open, vertel met welke doelen je bezig bent en deel je dromen. Je zal zien dat door open te zijn er steeds meer A-spelers op je pad komen. Vaak kunnen deze mensen je helpen bij het bereiken van je doelen en/of het waarmaken van je dromen. Kortom, je kunt elkaar versterken en tegelijkertijd creëer je door open te zijn steeds meer een omgeving die bij je past!
Reactie plaatsen