01 september 2016 
4 min. leestijd

Hoe blijf je fit tijdens een vakantie in Amerika?

Hoe blijf je fit tijdens een vakantie in Amerika?
Afgelopen zomer heeft Marielle samen met haar gezin door Canada en Amerika gereisd. Ze zijn eerst in Toronto, Philadelphia en Washington geweest en hebben daarna familie bezocht in Jackson, Tennessee. In deze blog deelt ze haar ervaringen qua trainen en eten tijdens de roadtrip en het verblijf bij familie.
De vakantie is niet de periode om progessie te maken qua trainen of om extreem op je voeding te letten. Echter van helemaal niks actiefs doen en me volproppen met van alles en nog wat, ga ik me erg ellendig voelen. Helemaal nu ik zwanger ben, wil ik proberen om mijn conditie een beetje op peil te houden en gezond te eten. Uit ervaring weet ik dat het 'over seas' niet altijd meevalt. Daarom vond ik het leuk om wat van mijn ervaringen en tips met jullie te delen.

Hotel gym

De eerste dagen werden we door het tijdsverschil al om 5 uur 's ochtends wakker en omdat we 'pas' om 6.30 uur konden ontbijten, ging ik eerst zwemmen of trainen in de fitness. Je zou verwachten dat je op dat tijdstip de enige bent, maar niet dus; het was gewoon druk! De gyms in de hotels waren opvallend goed uitgerust met uiteenlopende en gloednieuwe materialen en machines. Het was dus makkelijk om een goede workout te bedenken. Eenmaal in het ritme en 'on the road' schoot deze gewoonte er overigens weer snel bij in, maar toch was het lekker om de vakantie zo te beginnen.
unnamed (1)

Eten in Amerika

Het ontbijt in de hotels is vaak prima. Meestal nam ik een gekookt ei, vers fruit en yoghurt. De rest van de dag was het zoeken naar gezonde en enigszins betaalbare restaurants. Het is of veel voor weinig, maar dan vaak van matige kwaliteit (erg vet/zout/geen groenten) of je krijgt verse producten, maar dan betaal je gelijk de hoofdprijs en zijn de porties erg klein. Wijn is helemaal onbetaalbaar, zo'n 8 tot 14 dollar per glaasje. Budgettair gezien is het dus gunstig dat ik zwanger ben, want ik ben dol op wijn. Helemaal als ik op vakantie ben!

Restauranttips

Mocht je ooit in de steden komen waar wij afgelopen weken zijn geweest, dan heb ik wel wat leuke adresjes voor je. In Toronto aten we in de haven bij Amsterdam Brewery (prachtig uitzicht over het meer) en The Drake (gave inrichting, beetje zoals het Franse Mama Shelter). In Philly aten we bij The Cheese Cake Factory. Dit is trouwens een landelijke keten. Het aantal calorien per gerecht staan op de menukaart (dat is ook zo bij onder andere Panera Bread) en ze hebben de allerlekkerste cheesecake. De dag erna aten we bij Zavino waar ze verse houtoven pizza's maken. In Washington aten we bij Art & Soul (superlekker, maar erg duur) en bij Plan B Burgers (prima salades en burgers). Keep it simple!
We hebben ruim 4500 km gereden en aten bij de meest uiteenlopende (weg)restaurants. Meestal waren dit ketens. Om het betaalbaar en 'light' te houden, kun je het volgende doen:
  • Drink geen frisdranken. Sowieso krijg je altijd gratis ijswater bij het eten, dus eigenlijk hoef je geen drankjes te bestellen. Tip: vraag er citroen bij.
  • In elk restaurant hebben ze wel een garden of ceasar salade op de kaart staan. We vroegen de dressing apart, anders dreven de blaadjes sla in de saus. Prima lunch of licht diner.
  • Deel een gerecht met je reisgenoot en bestel groenten als ‘ side' (bijgerecht). Als daarna nog trek hebt, kun je altijd nog iets nemen. In Amerika hebben wij nooit lang hoeven wachten op ons eten.
  • Koop in de supermarkt voldoende water, fruit en noten (als snack). Ze hebben ook voorgesneden fruit- en groenteschalen. Alleen vonden wij dat die een heel raar chemisch smaakje hadden.
  • Mocht je yoghurt of cotton cheese willen kopen of bestellen, hou er rekening mee dat er standaard meer suiker in zit dan bij ons in Nederland. Alles lijkt wel extra 'sweet'. Dat geldt ook voor brood en desserts in restaurant. Mierzoet! Skippen dus...
  • Vraag om advies! Soms stonden er zoveel gerechten op de kaart, dat ik geen zin had alles te bestuderen. Ik vroeg de serveerster om een gezond en smaakvol gerecht met verse producten. Dit werd erg gewaardeerd en is vervolgens geen één keer tegengevallen!
  • Customizen is heel gebruikelijk in Amerika. De meeste gerechten bestaan uit ‘lekker veel’ toppings. Dus denk aan een salade met kip, ei, kaas, noten, spek, avocado én cranberry’s. Vraag dus of ze bijvoorbeeld de kaas of spek weg kunnen laten.

Go local

Als het lukt, probeer dan te achterhalen waar locals graag heen gaan. Wanneer wij logeren bij familie weten zij exact waar je moet zijn en wat er lekker is. Zo ging ik lunchen met mijn schoonzus en heb ik de meest heerlijke gegilde zalm met risotto en groene bonen op voor nog geen 10,- dollar en aten we 'pulled pork' bij een 'old fashioned' slagerij waar het varken aan het spit boven een hout gestookt vuur hing.

CrossFit

Als fervent CrossFit liefhebber, kon ik het natuurlijk niet laten om een Amerikaanse box op te zoeken. Tijdens de dagen dat we bij familie verbleven, heb ik kunnen trainen bij CrossFit Jackson. Super leuke ervaring. Vooral om te zien hoeveel overeenkomsten er eigenlijk zijn. Type mensen, wods, regels, dingen die ze bespreken, zijn vergelijkbaar als bij ons. Ze hadden zelfs mijn favoriete FitAid drankje. Alleen de temperatuur was afzien! Soms was het 36 graden en met alleen wat ventilators en geen airco, was het echt flink zweten.
unnamed (3)

Shop till you drop!

Ik zou het bijna vergeten, maar afgelopen weken hebben we heel wat meters afgelegd in de (outlet) malls. In Amerika kun je prima casual- en sportkleding inslaan. Vooral van de bekende merken zoals Levi's, Abercobie, Nike en Under Armour. En de fijnste (sport)bh's vind je natuurlijk bij Victoria Secret. A total girl paradise!
Reactie plaatsen