12 augustus 2016 
3 min. leestijd

Hoe blijf je fit op een festival? 5 tips

Hoe blijf je fit op een festival? 5 tips
De zomer is mijn favoriete seizoen! Deze maanden staan altijd in het teken van lange stukken hardlopen langs de Amstel, omdat het langer licht blijft, en de verbrande calorieën er weer aan eten en drinken in de vorm van ijsjes en rosé. Maar wat nou écht mijn favo activiteit is in de zomer: festivallen. Vandaag deel ik vijf tips met je die jouw festival nog beter gaan maken. Ieder weekend ben ik op een ander feestje te vinden, of het nou raven is op Awakie of twerken tijdens Fiesta Macumba op EdelWise festival. Ik heb ook menig jaar meerdaagse festivals gepakt (Balaton Sound in Hongarije is een aanrader!) dus ik weet als geen ander hoe je zulke dagen kunt overleven.

1. Plannen

Yes, ik plan. Klinkt super boring maar voor mij helpt het om mijn leven in balans te houden. Ik sport graag en ik stel mezelf doelen (marathon van Amsterdam) maar daarnaast wil ik natuurlijk ook leuke dingen doen. Als ik weet dat ik naar een festival ga, plan ik mijn sportieve momentje altijd daar voor, want ik weet dat ik de ‘’the day after’’ niet meer ga sporten. Voordat ik dus in de make-up ga om er op en top uit te zien, ren ik eerst een rondje door het Vondelpark of ga ik naar de gym. Bovendien maakt zo’n work-out voor een festival me gelukkiger en zelfverzekerder. Dat komt vast door alle gelukshormonen die tijdens het sporten vrijkomen. Make-up doet wonderen maar een work-out voordat je gaat feesten, doet veel meer!

2. Eten

Ik heb de vervelende gewoonte om mega hangry te worden als er geen eten is. Ik zorg er dus altijd voor dat ik een banaan, nootjes of een eiwitreep mee heb in mijn tas. Vaak eet ik die in de rij of als ik het OV moet pakken. Het geeft me een energieboost voor een hele dag feesten. Bovendien heb ik gemerkt dat je een banaan of appel vaak wel door de security heen krijgt, dus dan heb je een eventuele snack tussen het dansen door. Wie kan er nu nee zeggen tegen een gezond stukje fruit? Ook op het festivalterrein is het een aanrader om goed te eten. Ik heb een keer gemeten hoeveel kilometers ik maak tijdens het festivallen en dat staat bijna gelijk aan het uitlopen van een marathon. Voel je dus niet schuldig als je een patat met mayo naar binnen werkt, je verbrandt die calorieën toch weer zodra je gaat dansen.

3. Drinken

Net zoals eten, is drinken natuurlijk net zo belangrijk. Wissel je Jillz dus af met een spaatje rood of blauw om een kater de volgende dag te voorkomen. Ik neem vaak een dop van een waterflesje mee in mijn tas zodat ik op het terrein een waterflesje kan kopen om die vervolgens zelf bij te vullen. Zo bespaar je muntjes die je kunt gebruiken voor je patat met mayo en blijf je toch gehydrateerd! image1 (4)

4.Insmeren

Het is dan wel vaak bewolkt in Nederland maar die zonnestralen piepen gewoon door het grijze wolkendek heen! Voordat ik ga festivallen, smeer ik vaak al een klein laagje zonnebrand op om verbranden te voorkomen. Ook neem ik vaak een reisverpakking zonnebrand mee in mijn tas voor op het terrein zelf, in noodgevallen zeg maar. Het is al vaak gebeurd dat de zon in de middag ineens besluit om toch door te komen. Heerlijk natuurlijk, maar niet als je aan het raven bent en je huid voelt branden.

5. Lifesavers

Ga jij naar een meerdaags festival? Stop dit dan als eerste in je tas, want je gaat het geheid nodig hebben: oordoppen, desinfecterende gel en vochtige doekjes (ja, die dingen die mama’s altijd bij zich hebben). Por que? Stel dat er geen toiletpapier meer is, dan zijn vochtige doekjes dé oplossing! Ook verwijderen ze in noodgevallen je make-up en zijn ze te gebruiken als er een douche-file is en jij je even snel wilt opfrissen. Op een festival is er vaak een tekort aan handzeep. De oplossing is * trommelgeroffel * desinfecterende gel! Het maakt je handen bacterievrij zodat je met schone handjes van je hamburger kan genieten. Oordoppen zijn ook geen overbodige luxe. Het houdt het geluid tegen van het luidruchtige koppel in de tent naast je en de keiharde muziek die 24 uur wordt gedraaid. Zo geniet jij van een paar uurtjes slaap om vervolgens fris en fruitig op het festival terrein te verschijnen!

Mijn tas is vaak een mix van bananen, handgel, zonnebrand en waterdopjes maar zo kan ik wel optimaal genieten van een festival! En ook mijn vriendinnetjes zijn altijd blij als deze pakezel mee op avontuur gaat.

Wat zijn jullie tips om een festival te overleven?

Reactie plaatsen