29 mei 2017 
3 min. leestijd

Het leven van een binnenvetter: 3 tips voor een middenweg

Het leven van een binnenvetter: 3 tips voor een middenweg
Binnenvetter: ook wel een introvert persoon genoemd die niet makkelijk zijn of haar gedachtes laat merken of goed kan overbrengen. Althans, dat is hoe ik het omschrijf. En jep! Hallo, daar ben ik! Ja, een binnenvetter en introvert, dat ben ik zeker. Behalve als ik bij mensen ben bij wie ik mij comfortabel voel en ze eigenlijk al wat langer ken. Dan ben ik vaak de 'idioot' of de persoon 'doe eens niet zo gek!'. Er is eigenlijk geen touw aan vast te knopen, maar het grootste gedeelte van de tijd ben ik heel ingetogen en sta ik niet zo graag op de voorgrond. Daarom vind ik het soms zó vervelend dat ik bepaalde dingen niet goed kan overbrengen. En als ik wel eens iets overbreng, dan kan ik echt een botte boer zijn. Dus het gaat van het ene uiterste naar het andere uiterste en om daar een middenweg in te vinden is gewoon moeilijk. Toch heb ik een aantal methodes die voor mij (en misschien ook voor jou) heel erg goed werken! Ik zet ze voor jullie even op een rijtje.

1. Write it down

Zet je gedachtes en gevoelens eens op papier. Dit kan voor jezelf zijn, maar ook wanneer je juist iets naar iemand moet overbrengen. Zeker wanneer het gaat om lastige situaties. Het is voor mij echt een gevoelskwestie, wanneer ik ergens echt mijn gevoel in kwijt kan, schrijft dit zoveel beter dan wanneer ik iets moet forceren. Neem er de tijd voor! Wat wil je eigenlijk overbrengen en hoe doe je dat op een vriendelijke manier? Zorg dat je oprecht bent!
  • Voor jezelf

Een dagboek kan heel erg goed helpen om je gevoelens in kwijt te kunnen. Doe dit bijvoorbeeld vlak voordat je gaat slapen, zodat je met een rustig hoofd de nacht door kan komen. Het is je eigen privéblog, dus je kan er alles in schrijven wat je maar wil, zonder dat iemand daar iets van ziet. Wil je graag iets delen met de wereld, dan is een online blog natuurlijk ook een goede plek om dit te uiten!
  • Voor een ander

Heb je er moeite mee om iets naar een ander over te brengen? Dit kan bijvoorbeeld naar jouw collega of zelfs naar je baas zijn. Want hoe moeilijk is het eigenlijk om iets aan hen te vertellen als je ergens mee zit? Ik vind het altijd moeilijk en zeker omdat ik sommige dingen op een botte manier kan overbrengen. Een bericht of mail is dan altijd goed om mee te beginnen, zodat je later altijd nog persoonlijk met die persoon in gesprek kan gaan. Je moet altijd blijven denken: het zijn ook mensen, net zoals jij en ik!

2. Praat erover

Zit je ergens mee of vind je iets niet leuk wat iemand heeft gezegd? Praat er dan eerst over met iemand waar je wel goed mee kan praten. Dit kan je lover zijn, je beste vriendin of je vader of moeder. Zeker wanneer je van slag bent is dit een goede optie, zodat je niet alles vanbinnen op blijft kroppen. Dat is namelijk nooit goed. Ik word er altijd doodongelukkig van en ik sluit mezelf alleen maar meer op. Say hello to my big wall!

3. Blijf jezelf uitdagen

Het moeilijkste heb ik voor het laatst bewaard. Blijf jezelf uitdagen... Stap eindelijk eens op die ene persoon af en zeg eens wat er dwarszit. Natuurlijk is dit makkelijker gezegd dan gedaan en ik krijg er al kriebels bij als ik erover denk. Maar soms moet je jezelf echt even pushen om uit die veilige zone te komen. Net als dat je echt weleens mag laten zien wat JIJ hebt gemaakt of gedaan. Laat een ander niet weglopen met jouw succes, puur en alleen omdat je het hen ook gunt. Want JIJ hebt dit toch gemaakt of voor elkaar gekregen? Wees trots en pronk er ook eens lekker mee. Hmm, ja, dat laatste puntje moet ik ook eens wat vaker proberen. En naast je schoenen lopen heeft natuurlijk geen zin, maar je mag best trots zijn op de dingen die je doet. Laat eens een keer merken dat jij iets voor elkaar hebt gekregen, of dat jij gewoon fan-tas-tisch werk hebt geleverd! Je mag gezien worden en je bent heus niet gelijk misses arrogance wanneer je dit doet.

Let's talk!

Ben jij ook een echte binnenvetter? Waar heb jij eigenlijk vaak last van en wat doe je er dan mee? Ik ben erg benieuwd hoe jullie dit aanpakken! En wil je eventueel erover praten? Schroom dan zeker niet om gewoon een berichtje achter te laten. Anoniem of niet, no problem! Liefs, Priscilla
Eline
Door

Eline

op 29 May 2017

Super fijn om te lezen dit!

Priscilla van Oostende
Door

Priscilla van Oostende

op 30 May 2017

Dat is fijn om te horen Eline, dankjewel! :D Liefs, Priscilla

‍♀️
Door

‍♀️

op 08 Nov 2017

Ik herken er heel veel in. Vooral het stukje wanneer je dan wat zegt dat het heel bot overkomt. Dat bedoel ik dan helemaal niet zo maar ik kan het dan niet omschrijven. Of het komt omdat ik er dan eigenlijk te lang mee loop en het zich alleen maar gaat stapelen. Wanneer het er dan uitkomt dan krijgt die gene een hele stortvloed over zich heen. (Vaak dan ook wel verdiend hoor ) Het gene wat ik lastig vind is wanneer ik een jongen leuk vind. Ik ga dat hem natuurlijk nooit vertellen. Dat zijn mijn gevoelens en daar wil ik hem niet mee lastig vallen. Maar ja....... hoe krijg nu ooit weer een relatie als ik dit blijf doen? Ooit moet ik het gaan door breken maar als introvert persoon is dat niet een hele makkelijke

FITGIRLS Redactie
Door

FITGIRLS Redactie

op 05 Dec 2017

Hi! Wat leuk dat je reageert! Soms is het leven niet makkelijk, dat weten we allemaal. Maar probeer vooral nieuwe uitdagingen aan te gaan in het leven! Praat er eens met mensen over en je zult zien dat ze het wel begrijpen, ze kunnen namelijk niet je gedachtes lezen ;). Probeer de obstakels in je leven te overwinnen en geloof vooral in jezelf, wij geloven namelijk al in je! Veel liefs Roxy

Reactie plaatsen