31 maart 2016 
2 min. leestijd

Het juiste moment bestaat niet. Doe het nu!

Het juiste moment bestaat niet. Doe het nu!
Sommigen noemen het naïef; ik noem het vertrouwen. Sommigen vinden het chaotisch; ik vind het heerlijk. Onbevangen leven, dromen najagen en keihard op je bek gaan; 'it’s all part of the game'. The game of life. Afgelopen weekend opende ik samen met twee vriendinnen onze healthroom EGGPRESS. Dit deed ik even tussen mijn twee studies, werk als personal trainer en 'De Pindakaaswinkel' door. De vraag waarom dit dan niet even kon wachten, komt dan ook geregeld naar voren. Maar waarom wachten? Waarom wachten met iets waarvan je hart sneller gaat kloppen? Waarom wachten en redenen bedenken om ambities de mond te snoeren? Waarom wachten en voor veiligheid kiezen als er zoveel moois kan zijn achter die befaamde drempel?   [caption id="attachment_17167" align="aligncenter" width="620"]EGGPRESS Fitgirls Een voorbeeldje van wat je zoal bij EGGPRESS geserveerd krijgt.[/caption] [caption id="attachment_17170" align="aligncenter" width="620"]Marissa Fitgirls Sport combineren met studie, EGGPRESS en De Pindakaaswinkel. Het kan gewoon![/caption]

Hier vier tips om tot actie te komen en het leven te ownen waar je van droomt!

  1. Het juiste moment bestaat niet. Heb jij al een tijdje een plannetje in je hoofd maar zit je te wachten totdat het goed uitkomt? Tijdverspilling. Er zullen altijd redenen zijn waarom het beter niet kan en ze zijn vast niet reëler dan de redenen waarom het wél kan!
  2. Perfectie is onzin. Ben je bang om te falen en vind je het eng? Mooi, want dat is het ook. Je zal ook vast en zeker fouten gaan maken maar hey, je bent een mens. En je leert. Calculeer je misstappen alvast in zodat ze je niet zullen verrassen. Hoe meer fouten je maakt, hoe meer je leert.
  3. Ideeën zijn er om uit te voeren. Heel leuk dat ze in je hoofd zitten, maar nu moet er iets mee gedaan worden. Ik ben van mening dat ze niet zomaar verschijnen; als jij ze niet tot werkelijkheid zou kunnen brengen, was het idee wel bij een ander opgekomen. Probeer het idee te specificeren en begin meteen met de dingen die je alvast kunt doen. Te lang evalueren is tijdverspilling. Je komt er alleen achter of het uitvoerbaar is tijdens het uitproberen.
  4. Onmogelijk? Try me. Oké, dromen als ijsberen berijden op de noordpool, liggen iets gecompliceerder; die kunnen niet zo 1, 2, 3 uitgevoerd worden. Maar ga je gelukkiger door het leven na het ritje op de ijsbeer? Wat heb je ervan geleerd? Dromen die onmogelijk zijn, dragen bij voorbaat al niet echt bij aan jouw levensvoldoening. Wees eerlijk tegen jezelf en luister naar je gevoel; wat maakt jou echt gelukkig? Dit is vaak simpeler dan je denkt en gemakkelijker gedaan dan gedacht! Zet maar eens die eerste stap.
Reactie plaatsen