Herfstsalade met cavolo nero

Het mag dan misschien herfst zijn, maar dat betekent niet dat we afscheid moeten nemen van de salades. Ook in de herfst kun je de lekkerste maaltijdsalades maken. Voedzaam & Snel heeft een origineel recept gemaakt met cavolo nero. Met zes stappen heb jij deze salade al op tafel, dat is het proberen waard toch? Wij zijn waarschijnlijk niet de enige als we zeggen dat we nog nooit van cavolo nero hebben gehoord. Cavolo nero is een palmkool en een typische wintergroente. Het kan in elk seizoen geteeld worden. Deze groente is rijk aan vitamine A en kalium. Is dit een wondergroente?

What you need (2 porties)

  • Cavolo nero – 100 gram
  • Wortel – 60 gram (julienne gesneden)
  • Amandelen – 40 gram
  • Appel – 1 stuk
Voor de dressing
  • Extra vergine olijfolie – 2 eetlepels
  • Citroensap – 1 eetlepel
  • Mosterd – 1 theelepel
  • Knoflook – 1 teen
  • Peper en zout – naar smaak

Make, Shake & Bake

  1. Pel de knoflook en pers het met een knoflookpers.
  2. Pak een bakje, en doe daar alle ingrediënten voor de dressing in.
  3. Snijd de appel in kleine blokjes.
  4. Pak een schaal en doe de cavolo nero erin. Meng dit met tweederde van de dressing.
  5. Voeg nu de appelstukjes en de wortel (julienne gesneden) toe aan de salade. Meng dit goed door elkaar.
  6. Als laatste voeg je de amandelen en overige dressing toe aan de salade.
Deze salade is ideaal als lunch of diner, eetsmakelijk!