Herfstmuffins met rozijnen en walnoten
Kook jij graag? Dan herken je ze waarschijnlijk wel..."kookfoutjes". Soms (nou ja, meestal) ben ik erg diep in gedachte terwijl ik in de keuken bezig ben en daardoor gaat het wel eens mis. Dan pak ik de verkeerde kruiden voor mijn stoofpotje bijvoorbeeld waardoor deze of heel erg verpest is of ineens zóóó veel lekkerder smaakt. Foutje bedankt zeg maar!
Deze heerlijke herfstmuffins zijn precies zo ontstaan. De rozijnen moesten namelijk pas NA het mixen aan het beslag worden toegevoegd maar hierdoor zijn ze echt super lekker geworden!
What do you need? voor 10-12 muffins.
4 eieren
250 gr havermout
1,5 banaan
1 appel
300 m amandelmelk
100 gr rozijnen
60 gr walnoten
3 el honing
Make, shake & Bake
- Snij de halve banaan in 10-12 plakjes.
- Meng de havermout, eieren, melk, appel, rozijnen en de overige banaan in de blender tot een smeuïge massa.
- Hak de walnoten grof en roer deze door het mengsel.
- Verdeel over muffin vormpjes en leg op elke muffin een plakje banaan.
- Bak 30 minuten op 180 graden.
- Haal de muffins uit de oven en besprenkel met de honing.
Helemaal afgekoeld zijn ze het aller-lekkerst!
Dominique van www.ilovesundays.nl is een sportieve kookfanaat met een passie voor gezond leven. Door haar werk als doktersassistente ziet zij vaak de gevolgen van een ongezonde levensstijl. Dat is dan ook haar doel: jou inspireren zo goed mogelijk voor jezelf te zorgen!