De gekleurde blaadjes vallen van de bomen, onstuimig herfstweer zorgt ervoor dat je regelmatig als een ‘bezopen kat’ op je bestemming aan komt, en 's ochtends voor de kast is het een echte struggle: wordt het vandaag een wollen trui of jouw favoriete blouse? We hebben overduidelijk de zomer achter ons gelaten, dus het wordt tijd voor echte autumn vibes. Wij delen daarom dit heerlijke perenmuffin recept van Voedzaam & Snel. Gelukkig brengt de herfst ons ook veel positieve dingen. Lekker met een dekentje naar jouw favoriete serie kijken bijvoorbeeld, een kopje thee of warme chocomel erbij, en genieten met een eigengemaakt baksel. Deze muffins passen daar heel goed bij, geloof ons maar!
What you need (6 muffins)
- Amandelmeel - 200 gram
- Roomboter - 70 gram
- Pecannoten - 60 gram (+ 6 stuks voor de topping)
- Rijpe peren - 2 stuks
- Eieren - 2 stuks
- Kaneel - 2 theelepels
- Bakpoeder - 1 theelepel
- Zout - een snufje
Make, Shake & Bake
- Verwarm allereerst de oven voor op 180 graden.
- Was en schil de peer. Snijd er vervolgens kleine blokjes van.
- Hak de pecannoten vervolgens in grove stukken.
- Doe alle ingrediënten in een schaal. Mix het geheel tot een glad beslag.
- Verdeel het beslag nu over zes muffinvormpjes of giet het in een ingevet muffin blik, en leg op elke muffin een pecannoot. Druk de noot lichtjes aan.
- Zet de muffins 25 minuten in de oven.
- Check met een satéprikker of de muffins gaar zijn door in het midden te prikken. Als de prikker droog eruit komt zijn de muffins gaar. Eet smakelijk!