Pasta, wij houden er van. Er zijn gelukkig genoeg verschillende recepten voor de lekkere pasta's. Toch kan het af en toe lastig zijn om er variatie in te krijgen. Voedzaam & Snel heeft een heerlijke nieuwe variatie bedacht, namelijk pasta met linzen. Linzen zijn peulvruchten en zitten vol met ijzer, vezels en eiwitten. Ze bevatten zetmeel, en dat geeft ons langdurig energie. Linzen bevatten ook vitamine B en antioxidanten. Je kunt linzen aan veel verschillende gerechten toevoegen, zoals aan
wraps. What you need
- Voorgekookte linzen – 200 gram
- Tomatenblokjes – 200 gram
- Volkorenspaghetti – 150 gram
- Wortel – 150 gram
- Parmezaanse kaas – 30 gram
- Ui – 1 stuk
- Bleekselderij – 2 stengels
- Knoflook – 3 tenen
- Basilicum – 10 blaadjes
- Olie – 2 eetlepels
Make, Shake & Bake
- Kook de pasta volgens de bereidingswijze.
- Pak een ruime pan en zet het op laag vuur. Snijd de ui in kleine stukjes en bak het met wat olie.
- Was de wortel onder de kraan schoon en snijd de wortel in stukken. Bak dit mee met de ui.
- Snijd de bleekselderij en voeg aan de pan toe. Bak dit voor vijf minuten.
- In deze vijf minuten snijd je de knoflook en basilicum fijn.
- Je voegt na vijf minuten de knoflook, basilicum en tomaten in blokjes toe.
- Laat het even koken en draai het daarna terug op laag vuur. Nu voeg je de linzen toe.
- Schep dit even goed door elkaar.
Serveer dit gerecht met volkorenspaghetti en flink wat Parmezaanse kaas. YUM!