Heerlijke herfst quiche
Elke herfst ben ik een beetje verdrietig dat de zomer voorbij is, maar dan bedenk ik me al het lekkere eten wat dit seizoen met zich mee brengt! Mijn favoriet is zeker pompoen, ik maak er van alles mee: pannenkoekjes, smoothies, stoofpotjes, noem maar op! Vandaag deel ik mijn recept voor een heerlijke herfstige quiche met jullie. Super makkelijk, lekker en het ziet er altijd zo leuk uit!
What do we need?
Voor 4 personen: 1 pak (volkoren) bladerdeeg (300 gram) Boter 800 gram pompoen, in kleine blokjes 30 gram (1 eetlepel) zure room 100 ml crème fraîche 4 eieren 300 geitenkaas Zeezout Zwarte peper 1/2 eetlepel paprikapoeder 1/2 eetlepel nootmuskaat 4 takjes verse tijm 2 eetlepels gegrilde pijnboompitten Ovenschaal van ongeveer 20 centimeterMake & Bake
Doe de blokjes pompoen in kokend water en kook ze ongeveer vijf minuten. Giet af en dep ze zo goed mogelijk droog, zodat er straks niet te veel vocht vanaf komt. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal/quichevorm in met boter en beleg het met de plakjes bladerdeeg, zodat de bodem en de randjes helemaal bedekt zijn. Verdeel de blokjes pompoen over de bodem en besprenkel het met de helft van de paprikapoeder. Klop de eieren lichtjes op en mix de crème fraîche en zure room erdoor. Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en overgebleven paprikapoeder. Verdeel dit mengsel over de pompoen. Verbrokkel de geitenkaas en verdeel het eroverheen. ‘Rits’ de blaadjes van de takjes tijm en verdeel dit ook over het geheel. Zet de quiche in de oven voor vijftig minuten. Houd het wel in de gaten en leg er een vel bakpapier overheen als de bovenkant te donker wordt. Check voor het serveren of het ei al gestold is en zet het anders nog tien minuten extra in de oven. Doe voor het serveren de pijnboompitjes erop en klaar! Tip: Wil je dit als avondeten eten, doe er dan een lekkere herfstige salade bij met bijvoorbeeld peer en walnoten.Eet smakelijk!
Mandy is naast blogger op lifestyle blog www.daintydream.com, al jaren werkzaam als grafisch vormgever. Om dit zittende beroep te compenseren, sport zij met veel plezier meerdere malen per week. Daarnaast is ze altijd bezig om (gezonde) recepten te bedenken en uit te proberen. Haar beste recepten deelt ze graag met jullie!