Bieten zijn zo simpel om te bereiden en je kan er alle kanten mee op; koken, rauw eten, pureren, persen, stomen of roosteren. Bieten kunnen ook op verschillende manieren worden verwerkt in een gerecht. Wij kiezen vandaag voor een heerlijk recept van Voedzaam & Snel, waardoor jouw boterham een extra feest wordt om te eten met deze bietenspread. Het eten van genoeg groente op een dag hoort in een gezond en gevarieerd eetpatroon. Soms schiet dit er weleens bij in. Door over de hele dag groente in je maaltijden te verwerken, wordt dat een koud kunstje. Met deze heerlijk spread van geitenkaas en bieten smeer je al wat groente op je brood zonder dat je het doorhebt.
Super knol
Naast dat de rode biet veelzijdig is en een heerlijke zoete smaak heeft, is de knol ook nog eens bijna het hele jaar door verkrijgbaar en zeker niet duur. De rode biet heeft ook meerdere gezondheidsvoordelen. Het zit vol vitamines, bevordert de sportieve prestaties, verbetert de spijsvertering en helpt met het bestrijden van ontstekingen.
What you need (8 porties)
- Voorgekookte bieten – 200 gram
- Geitenkaas – 150 gram
- Bieslook – 10 stengels
- Honing – 1 eetlepel
- Peper en zout – naar smaak
Make, Shake & Bake
- Doe in een grote kom de bieten en de geitenkaas.
- Voeg hier een eetlepel honing aan toe.
- Pureer met de staafmixer de ingrediënten tot een grof mengsel of prak alles met een vork.
- Snipper de bieslook en schep dit door de spread.
- Breng ten slotte de spread op smaak met peper en zout.
Et voilá: Een gezonde, lekkere en eenvoudige spread voor op je brood.