Heerlijk herfstontbijt: Gevulde appels uit de oven
Het is eigenlijk de hele maand September al echt herfstweer, maar op 22 september begint officieel het nieuwe seizoen. De herfst is vaak nat, koud en wat grauw. Wanneer 's ochtends de wekker veel te vroeg gaat, draai jij je liever nog een keer om. Maar niet met dit heerlijke en warme ontbijtje van Voedzaam & Snel! De appels zijn makkelijk te maken en zorgen voor een voedzame start van de dag. Houd er alleen wel rekening mee dat ze nog 30 minuten in de oven moeten. Geen probleem natuurlijk, want de voorbereiding duurt slechts tien minuutjes en in het halfuur dat ze in de oven staan kun jij je klaar maken voor de dag!
What you need (4 appels)
- (Elstar) appels - 4 grote
- Havermout - 40 gram
- (Plantaardige) melk - 100 milliliter
- Chiazaad - 2 eetlepels
- Kaneel - 1 theelepel
Make, Shake & Bake
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de bovenkant van de appel eraf en leg dit apart.
- Schep een deel van het vruchtvlees eruit, maar lepel niet te dicht tegen de schil aan.
- Snijd het klokhuis uit het vruchtvlees en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
- Doe de appelstukjes in een kom samen met de havermout, kaneel, chiazaad en de melk. Schep het geheel door elkaar.
- Vul de uitgeholde appels met het mengsel en plaats de bovenkanten van de appels terug.
- Plaats de appels in een ovenschaal en zet ze ongeveer 30 minuten in een voorwarmde oven.