22 juni 2016 
1 min. leestijd

Healthy Fest Inspiratie: Hoe word ik gelukkig?

Healthy Fest Inspiratie: Hoe word ik gelukkig?
Waar word jij nou echt gelukkig van? Wat geeft jou energie en wat vind jij belangrijk? We willen zo graag ons leven op orde hebben en wat meer zen en in balans zijn. Niet twijfelen en gewoon leven. Maar wat helpt je hierbij? JOUW KERWAARDEN! Mijn wat? Kernwaarden, inderdaad, dat zijn de dingen die je diep vanbinnen heel belangrijk vindt en waarvan je weet dat ze je een goed gevoel geven als je die tot uiting laat komen. Als je je eigen kernwaarden leert kennen, word je zo veel gelukkiger, omdat je je dan bewust kan laten omringen met mensen, ideeën en dingen die jouw kernwaarden delen of uitstralen. Ik vraag me als diëtist wel eens af wat het hetgene is waarmee je jezelf een kickstart geeft om je doelen te bereiken of om je gewoon wat gelukkiger te kunnen voelen. Voeding of mindset? Het antwoord op deze vraag werd beantwoord tijdens een onvergetelijk weekend op het Healthy Fest met inspirerende workshops van onder andere de Fitgirls, Teni, Dani en Charlie, en Michael Pilarczyk. Je moet allereerst de energie hebben om te doen wat je gelukkig maakt. Kies dus niet voor wat een ander wil of waarvan jij denkt dat het van je verwacht wordt, maar kies voor dat waar jij achter staat!

Doe wat jij wil

Voor voeding betekent dat: eet wat jíj wil eten . En voor de rest betekent dat: doe wat jíj wil doen. Dit is een belangrijk onderdeel van je mindset. Voor sommige mensen is dit ook een moeilijke houding om aan te nemen, maar probeer het toch! Deze manier van denken, geeft je de mentale energie om je dromen waar te maken of om je gelukkig te voelen. Je kan die mindset uiteraard alleen maar behouden door je lichaam ook goed te voeden, maar je zult zien dat dat dan opeens ook als vanzelf gaat! Ik ben overigens zelden iemand tegengekomen die zijn of haar doelen heeft bereikt op het gebied van voeding met een negatieve instelling.

Wat vind jij belangrijk?

Durf positief te zijn, maar ga ook eens je kernwaardes onderzoeken. Wanneer je weet wie je wil zijn en wat je belangrijker vindt, kun je gemakkelijker keuzes maken en sneller tevreden zijn.

Ga uit van jezelf

Dit is een belangrijke regel op het gebied van zelfontwikkeling: vergelijk je niet met anderen. Ik kan je verzekeren dat dit ook geldt op het gebied van eten: vergelijk jouw eetpatroon niet met dat van anderen (op Instagram). Wat zijn jouw kernwaarden op het gebied van leven en voeding?
Reactie plaatsen