19 november 2015 
1 min. leestijd

Havermoutkoekjes met choco-coco dip

Havermoutkoekjes met choco-coco dip
Wij houden van lekker en gezond eten maar het moet vooral niet ingewikkeld en snel klaar zijn. Geen poespas gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Dit keer delen we het recept voor deze havermoutkoekjes met je. Trust me, ze zijn echt delicious! Als je niet oppast, blijf je er van eten! We maken gebruik van natuurlijke ingrediënten om een lekkere smaak te krijgen, en dat is zeker gelukt! Maar ook al zijn ze gezoet met dadels en dus best verantwoord, blijft er natuurlijk een redelijke hoeveelheid suiker (koolhydraten) in zitten. Een goed excuus om ze te delen met je vriendinnen of boyfriend, toch? Binnen een uurtje heb jij deze lekkere koekjes gemaakt!

WHAT DO WE NEED?

  • 150 gram havervlokken
  • 100 gram verse dadels
  • 25 gram roomboter
  • 1 ei
  • 50 gram pure chocolade (85% of meer)
  • Gedroogde kokosrasp
  • Mespuntje zout
  • 1 tl kaneelpoeder
  • ½ tl koriander poeder
  • ½ tl gemalen kruidnagel
  • ½ tl gemalen anijszaad

MAKE, SHAKE & BAKE

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Ontpit de dadels (zorg dat je verse, zachte dadels hebt) en doe ze in de keukenmachine samen met het eitje, de roomboter en de kruiden.
  3. Mix totdat je een bijna egale massa hebt. Van de dadels mogen nog stukjes zichtbaar blijven.
  4. Schep het mengsel in een kom, voeg de havervlokken toe en kneed met je handen samen tot een mooi deeg.
  5. Leg een vel bakpapier op een ovenrooster.
  6. Pak met je vingers een beetje beslag en vorm hier een plat koekje van, zorg dat ze niet te dik zijn.
  7. Leg het koekje op de bakplaat en herhaal dit totdat het beslag op is.
  8. Bak de koekjes twintig minuten in het midden van de oven. Keer ze vervolgens om en bak ze nog tien minuten
  9. Smelt de chocolade au bain marie. Ik kook water in de waterkoker en giet dit in een schaal. Daar plaats ik een laag drinkglas in zodat je de koekjes er in kunt dippen. Breek de chocolade in stukjes en doe ze in het glaasje. Roer met een lepeltje totdat het helemaal gesmolten is.
  10. Leg een vel bakpapier klaar.
  11. Dip de koekjes tot de helft in de gesmolten chocolade, laat ze uitdruppen en leg ze op het bakpapier.
  12. Strooi er geraspte kokos overheen als je dat lekker vindt.
  13. Laat de koekjes afkoelen en bewaar ze in een afgesloten trommel.
Reactie plaatsen