Er zijn de laatste tijd op het gebied van voeding en gezondheid zoveel verschillende methoden, adviezen en boeken, dat je soms door de bomen het bos niet meer kunt zien. Wij proberen vooral naar ons eigen lichaam te luisteren. Wat voelt goed en waar krijgen wij energie van? Van dit gezonde tussendoortje worden wij blij. Het is een leuke afwisseling op ons favoriete bananenbrood. Deze cake gemaakt van speltbloem en havermout bevat alleen maar natuurlijke (fruit)suikers uit (ongezoete) appelmoes. Wij zijn helemaal fan van de cake aangezien het eenvoudig te bereiden is, niet teveel ingrediënten & calorieën bevat en ook nog eens heerlijk van smaak is!
WHAT YOU NEED (1 cake van 25 cm.):
- 100 gram havermout
- 100 gram speltmeel
- 360 gram ongezoete appelmoes
- 3 eieren
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 2 eetlepels honing
- Snuf zout
MAKE, SHAKE & BAKE:
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Klop de eieren in 5 minuten luchtig.
- Vermaal de havermout in de blender tot meel. Meng het havermeel, het speltmeel, het bakpoeder, de eetlepel kaneel en een snuf zout door elkaar.
- Spatel de appelmoes en de eieren door het beslag. Voeg ook de 2 eetlepels honing toe.
- Giet het beslag in een ingevette met bakpapier beklede cakevorm van 25 cm.
- Bak de appelmoescake in ongeveer 50 minuten gaar. Je kunt met een satéprikker testen of de cake gaar is als de satéprikker er schoon en droog uitkomt.