Er zijn zoetekauwen en mensen die liever voor hartig kiezen. Je hebt waarschijnlijk wel een voorkeur. Een zoetekauw maak je blij met bijvoorbeeld chocolade of taart. De mensen die liever voor hartig gaan, kiezen eerder voor bijvoorbeeld kaas of pizza. Voedzaam & Snel heeft nu een hartige quiche bedacht voor de hartige liefhebbers. Wij zijn al verkocht en zelfs de zoetekauwen onder ons vinden deze quiche awesome. Er zijn veel verschillende soorten geitenkaas. Je hebt zachte geitenkaas, maar ook harde geitenkaas. Er zijn genoeg mogelijkheden om geitenkaas aan jouw gerechten toe te voegen. Vaak wordt zachte geitenkaas toegevoegd aan
salades of op
toast. Vandaag verwerken wij zachte geitenkaas in een quiche voor een lekkere pittige smaak.
What you need
- Broccoli – 550 gram (1 stuk)
- Crème fraîche – 200 gram
- Zachte geitenkaas – 70 gram
- Zongedroogde tomaatjes – 40 gram
- Ei – 5 stuks
- Courgette – 1 stuk
- Rode ui – 1 stuk
- Oregano – 2 takjes
- Roomboter – 1 klontje
- Peper
Make, Shake & Bake
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd eerst alle groenten: de courgette in partjes, de rode ui in halve ringen, broccoli in roosjes en de zongedroogde tomaatjes in reepjes.
- Pak een hapjespan en laat het warm worden met een klontje boter. Bak in deze pan de broccoli, courgette en ui.
- Snijd ondertussen de oregano in stukjes.
- Pak een kom en voeg de vijf eieren toe samen met de crème fraîche. Kluts het door elkaar met peper naar smaak.
- Voeg daarna de gesneden zongedroogde tomaatjes en oregano toe en meng het door de groenten heen. Plaats dit daarna in een flexibele taartvorm.
- Brokkel de zachte geitenkaas en strooi het daarna over de taartvorm. Giet daarna het eimengsel over de quiche.
- Plaats de quiche in de oven en bak het 30 minuten.
Geniet van deze heerlijke hartige quiche! Je kunt deze quiche serveren op een verjaardag, bij borrels of lekker als snack.