19 september 2017 
1 min. leestijd

Hart- en vaatziekten: soms doodsoorzaak onder jonge vrouwen

Hart- en vaatziekten: soms doodsoorzaak onder jonge vrouwen
Deze maand staat in het teken van de vrouwencampagne van de Hartstichting. Met deze campagne voor het vrouwenhart wordt er aandacht gevraagd voor de ontwikkeling van een test, om zo hartaandoeningen bij vrouwen vroegtijdig vast te kunnen stellen. Bij mannen zijn de symptomen van een hartinfarct duidelijker en herkenbaarder, en zo is de diagnose makkelijker te stellen. Bij vrouwen worden de symptomen sneller verward met stress en de overgang. Dat is één van de redenen waardoor er bij vrouwen minder snel een hartinfarct wordt herkend. Er overlijden elke dag meer dan 100 mensen aan hart- en vaatziekten in Nederland en in totaal zijn er ruim 1 miljoen hart- en vaatpatiënten.

Het doel

De gedachte achter deze campagne is het vragen van aandacht om een betere methode te ontwikkelen, zodat hartaandoeningen bij vrouwen vroegtijdig vastgesteld kunnen worden. Vrijdag 29 september is het Wereld Hartdag. Bij de Hartstichting staat deze dag in het teken van Dress Red Day. Wil jij hart- en vaatziekten ook beter bespreekbaar maken? Draag dan op deze dag iets roods, deel een foto met de hashtag #dressredday en steun de Hartstichting.

De campagne

Het team van LifeHunters heeft een filmpje gemaakt waarin de actrices Lieke van Lexmond, Miryanna van Reeden en Tanja Jess op casting kwamen. Tijdens deze casting moesten zij de symptomen van een hartinfarct laten zien, maar de casting kreeg een hele andere wending. Benieuwd naar het filmpje? Bekijk 'm hieronder: https://www.youtube.com/watch?time_continue=195&v=YZX-CtsdFx4 Bron video en header: Youtube LifeHunters Bron informatie: website Hartstichting
Reactie plaatsen