22 november 2017 
1 min. leestijd

Don't forget: hardlopen is veel meer dan alleen gewicht verliezen

Don't forget: hardlopen is veel meer dan alleen gewicht verliezen
We hoeven dit niet te verzwijgen, hardlopen is een uitdagende sport zowel mentaal als fysiek. Er komt veel doorzettingsvermogen bij kijken, eenmaal rennend voel je opeens dat je voorhoofd wel erg nat wordt. Oh, het regent. Dan maar zo snel mogelijk naar huis, wat ook nog eens lastig is omdat je nog niet heel hard kunt rennen. Forget it, ga voortaan met een positieve vibe de deur uit en je zult zien dat het een stuk beter zal gaan. We gaan de positieve vibe er in houden vandaag. Hardlopen brengt namelijk genoeg voordelen met zich mee, en is veel meer dan alleen gewicht verliezen. Hardlopen is ideaal, want het kan het hele jaar worden gedaan. Je hebt niet veel nodig om hard te gaan lopen, alleen een paar goed zittende hardloop sneakers en een girl boss outfit ofcourse. ;) Het is voor bijna iedereen geschikt, je kunt waar en wanneer je maar wilt een aantal kilometers maken, Laat je dus niet achterover drukken. Door hard te lopen bouw je uithoudingsvermogens op en kweek je ook spieren.

Powerful

Hardlopen geeft een krachtig gevoel, het zorgt er voor dat je je levendig voelt. Elke stap die je zet is belangrijk. Natuurlijk heeft iedereen wel eens van die dagen dat het wat minder gaat, maar uiteindelijk doe je het ergens voor. Door een doel voor ogen te houden zul je meer gemotiveerd zijn om te gaan, en kun je een gezond lichaam opbouwen. Uiteindelijk ben je in staat om langer door te gaan wat je een boost geeft, je kunt de hele wereld aan! Het is wetenschappelijk bewezen dat het stofje endorfine vrij komt tijdens het hardlopen. Endorfine is een stofje dat wordt geproduceerd door de hypofyse tijdens lichamelijke inspanning. Endorfine zorgt voor een geluksgevoel, dus waar wacht je nog op?

Me-time

Tijdens het hardlopen kun je even een moment voor jezelf nemen. Het geeft je de mogelijkheid om je drukke leventje even te vergeten en om alles even mentaal op een rijtje te zetten. Je hoeft bijvoorbeeld even niet aan je problemen en verplichtingen te denken, tijdens deze me-time kun je de rest vergeten. Het hardlopen werkt als een uitlaatklep voor je emoties. Heerlijk de dag afsluiten met een rondje hardlopen, de last van onze schouders af rennen en erna weer full-focus er tegen aan!

Amazing body & soul

Hardlopen speelt een positieve rol in het geweldig en fit voelen. Je krijgt meer vertrouwen in je eigen mogelijkheden en doordat je beter in je vel gaat zitten, maak je uiteindelijk ook betere keuzes voor jezelf!
Reactie plaatsen