19 december 2017 
2 min. leestijd

Hardlopen: deze 6 gedachtes komen bij iedereen wel eens voor

Hardlopen: deze 6 gedachtes komen bij iedereen wel eens voor
De ene keer denk jij dat je de hele wereldbol over kunt rennen en de andere keer ren je nét iets sneller dan een slak. Klopt, we hebben het hier over hardlopen. Hardlopen heeft véle voordelen. Het is bijvoorbeeld ontzettend goed voor ons lichaam en onze geest. Door met veel plezier en ontspanning te rennen, voelen we ons ontzettend fit en vitaal. Klinkt heerlijk toch? Om je even uit deze droomwereld te halen, helaas gaat het niet altijd even makkelijk als we beschrijven. Er zijn veel factoren die onze motivatie en discipline in één zucht kunnen wegnemen. Als jij nu naar buiten kijkt, denk jij dan: laat ik eens lekker een rondje hardlopen. Wij eerlijk gezegd niet. Herken je dat gevoel dat je na drie minuten rennen al weer wilt stoppen? Dan herken jij jezelf vast ook in de volgende zes gedachtes.

1. Als ik weer thuis kom, ga ik chocolade eten

Soms is dit ons doel tijdens het hardlopen, maar eigenlijk moet het niet zo werken. Sporten moet je doen omdat je het leuk vindt, en niet als excuus om iets ongezonds te kunnen eten. Het leven draait om balans, dat is zeker waar, maar bedenk voor jezelf waar je het voor doet en waarom je echt die regen gaat trotseren. Zit jij na een rondje hardlopen lekker in je vel? Ga er dan voor en die chocolade reep kan altijd nog.

2. Heb ik de deur op slot gedaan? Is de koelkast dicht? Is de verwarming uit?

Dit zijn allemaal gedachtes die in je hoofd beginnen te spoken als jouw koppie er niet helemaal bij is. Je bent gefocust, maar niet op het hardlopen. Laat de rest van de wereld even los en ren alles eruit. Focus je op wat je aan het doen bent, alleen zo kun jij het beste uit jezelf halen.

3. Wat doe ik mezelf aan?

Deze gedachte komt om de hoek kijken zodra jij je eerste stap buiten hebt gezet. Keep on going! Vergeet vooral niet waar je het voor doet. Het hardlopen wordt namelijk steeds zwaarder en het rondje zal ook steeds langer duren als jij steeds minder gemotiveerd de deur uitgaat. Het is dus je eigen keuze met welke stemming je dit avontuur aangaat.

4. WA-TER!

Ken je dat gevoel dat het lijkt alsof je in de sahara aan het rennen bent? Het zweet loopt overal, van je voorhoofd tot je bilnaad en je keel is zo droog dat je het liefst al het water uit de vijvers wilt drinken. Wij raden je aan dat niet te doen, je kunt beter even een pauze nemen en de volgende keer een flesje water meenemen. Water is goed voor je, je lichaam bestaat namelijk voor meer dan de helft uit water. Je kunt dus nooit genoeg water drinken.

5. Hell yeah, heerlijk deze wind

Dat geweldige moment waarbij je helemaal onder het zweet zit en er opeens een heerlijk windje ontstaat. De wind kust je rode wangetjes en zorgt heerlijk voor afkoeling, daar houden we van. Hierdoor kun jij weer de hele wereld aan!

6. Hoe sneller ik ren, hoe sneller ik bij de douche ben

En dat klopt helemaal. Hoe sneller je rent, hoe eerder je weer thuis bent en hoe eerder je weer onder die heerlijke douche kunt staan. Of je nou liever onder een koude of een warme douche staat, je kunt even lekker bijkomen en je spieren ontspannen. En dan het laatste moment, dat moment dat je op de stop-knop drukt op je horloge of stopwatch, vanaf dat moment mag je weer trots op jezelf zijn dat je het toch maar weer geflikt hebt.
Reactie plaatsen