Feestelijke hapjes: kleurrijke, glutenvrije wraps
Wat heb je nodig?
- 2 glutenvrije wraps van Schär
- 1 avocado
- 2 tomaten
- 125 gr. gemengde sla (lekker met rucola)
- 2 el. Griekse- of sojayoghurt
- 2 el. vers gesneden bieslook (fijn)
- 150 gr. verse zalm, kipfilet of tofu (naar wens)
- peper en zeezout naar smaak
Hoe maak je het?
- Zet alle ingrediënten klaar en zet twee grote koekenpannen op het vuur.
- Warm de wrap aan beide kanten op middelhoog vuur, totdat ze net heel licht krokant aan het worden zijn.
- Bak nu de kipfilet, zalm of tofu in de andere pan en breng op smaak met kruiden naar keuze.
- Snijd ondertussen de tomaten en avocado in smalle plakjes.
- Smeer nu eerst de yoghurt (1 el per wrap) gelijkmatig over de wrap. Laat 1 tot 2 cm aan de buitenkant vrij.
- Leg er nu een klein handje sla op en leg daarna de plakjes tomaat en avocado er bovenop.
- Is de kip/zalm/tofu klaar? Verdeel deze dan over de wraps.
- Breng op smaak met peper en zout (niet teveel) en strooi er ook wat van de fijn gesneden bieslook overheen.
- Rol de wrap nu stevig op en van je af en als het goed is blijft de wrap dan goed dicht zitten. Mocht dat niet lukken dan kun je een satéprikker gebruiken.
- Snijd de wrap in het midden door tweeën of vieren en serveer direct.