18 december 2017 
2 min. leestijd

4 redenen waarom kokosolie een wondermiddel is

4 redenen waarom kokosolie een wondermiddel is
Je hebt er vast wel eens van gehoord: kokosolie, hét natuurlijke wondermiddel met eindeloos veel voordelen. Weet je niet hoe je het moet gebruiken? Wij hebben vier handige manieren hoe je gebruik kunt maken van deze holy grail. Om zo veel mogelijk resultaat te zien kun je het beste gebruik maken van een zo natuurlijk mogelijke kokosolie. Deze zijn steeds meer te verkrijgen in de winkels en online, omdat de olie steeds populairder wordt.

1. Haarverzorging

Kokosolie is de rijkste natuurlijke bron aan Medium Chain Fatty Acid: deze stof heeft antibacteriële eigenschappen. Daarnaast is de olie een rijke antioxidant. Deze eigenschappen zorgen voor veel voordelen voor het haar. Als je last hebt van droog en pluizig haar is kokosolie een ideaal middel om de vochtbalans een beetje op pijl te krijgen. De antibacteriële eigenschap van kokosolie zal je helpen om infecties, roos en hoofdhuidaandoeningen te voorkomen. Daarnaast wordt de haargroei gestimuleerd en word je haar tegelijkertijd ook nog beschermd tegen de zon. Masseer de kokosolie dus regelmatig in je haar en ga er eens een nachtje mee slapen. Hierdoor trekt de olie goed in en kun jij al die chemische haarproducten de prullenbak in gooien.

2. Gezichtsverzorging

Ook op het gebied van beauty is kokosolie een echte multitasker. Vooral voor de gevoelige huid is kokosolie ideaal om toe te voegen aan de gezichtsverzorging. De olie kan gebruikt worden als make-upremover. Smeer de olie op je gezicht en masseer zo alle make-up er af. Verwijder alles vervolgens met wattenschijfjes en voilà: een schone en stralende huid. Verder kan de olie voor een droge huid goed dienen als moisturizer, maar voor de wat vettere huid is dat minder slim. En als je dacht dat het niet beter kon, blijkt uit onderzoek dat kokosolie kan helpen om eczeem tegen te gaan. Insmeren dus!

3. Koken en bakken

Kokosolie is erg voedzaam en bevat allerlei goede stoffen zoals vitamine A, D, E en K. Daarnaast is kokosolie een stuk makkelijker te verteren dan andere oliën waarmee gekookt wordt. De stof Medium Chain Fatty Acid stimuleert ook de spijsvertering. Koken en bakken met kokosolie is een perfecte manier om goede stoffen binnen te krijgen en het is ook langer houdbaar dan andere oliën in de keuken.

4. Gebitverzorging

We know, een lepel kokosolie naar binnen werken klinkt niet heel aantrekkelijk, maar hierna zul je het waarschijnlijk toch overwegen. Kokosolie bevat een stof genaamd lauric acid en bevat ook een antibacteriële eigenschap. Deze stof bestrijdt onder andere de bacteriën die zorgen voor een slechte adem, tandvleesinfecties en tandbederf. Kokosolie zorgt er ook voor dat tandplak wordt verminderd, wat dus ook allerlei gebit en tandvleesaandoeningen kan voorkomen. Klinkt allemaal niet heel smakelijk, maar probeer eens je mond te spoelen met kokosolie voor vijftien tot twintig minuten en poets daarna je tanden. Met deze bijzondere behandeling houd jij je gebit helemaal happy. Wij hebben de kokosolie al in huis gehaald, ben jij al onderweg om een potje te kopen? Bronnen: Agero, A.L., Verallo-Rowell, V.M. (2004, 15 september), A randomized double-blind controlled trial comparing extra virgin coconut oil with mineral oil as a moisturizer for mild to moderate xerosis, van https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15724344 Dr. Axe (z.d.), 5 Best Uses of Coconut Oil For Hair, van https://draxe.com/coconut-oil-for-hair/ McDonnell, K. (2016, juni 6), Why Coconut Oil is Good for Your Teeth, van https://www.healthline.com/nutrition/coconut-oil-and-teeth OrganicFacts (2017, 15 november), 11 Surprising Benefits & Uses Of Coconut Oil, van https://www.organicfacts.net/health-benefits/oils/health-benefits-of-coconut-oil.html#Dental_Care
Reactie plaatsen