04 januari 2017 
1 min. leestijd

Gyros met tzatziki en paprika

Gyros met tzatziki en paprika

Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral snel klaar zijn en niet te ingewikkeld. Geen poespas, maar gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Een gyros-liefhebber maar vind je het te ongezond? Met dit recept hoef jij je geliefde maaltijd niet meer te missen!

Als je denkt aan gezond en voedzaam is een pita gyros waarschijnlijk niet het eerste dat in je opkomt. Populair als afhaal-avondeten en, net als kebab en döner, onder jongeren zeker geliefd na een avondje stappen. Heel lekker natuurlijk, maar niet bepaald gezond of goed voor je. Voedzaam & Snel heeft daar wat op gevonden! Dit gyros recept maakt het een stuk makkelijker om ervan te genieten. Omdat je het serveert op een bedje sla is het niet iets dat je snel terugvindt op het menu. Eet je het toch liever als een broodje? Dan ben je natuurlijk vrij om een (pita)broodje te gebruiken.

Gyros hoeft niet per se ongezond te zijn: het zit namelijk bomvol met onder andere ijzer, vitamines (A, B1 - B6 - B12 en D) en zink. Met dit recept krijg je je vitamines dus wel binnen en de paprika geeft het een zoete twist. Al met al is deze variant niet alleen gezonder, maar dus ook een stuk voedzamer.

What you need (2 porties)

 • Gyros - 5oo gram
 • Rode ui - 1/2
 • IJsbergsla - 1/2 krop
 • Gele paprika - 1
 • Olijfolie - 1 el
 • Tzatziki - 6 el (of meer naar smaak)
 • Optioneel: pitabroodje

Make & Shake

 1. Snijd de ui in grove stukken en de paprika in redelijke blokjes.
 2. Giet de olijfolie in een wokpan en bak hier de gyros in.
 3. Doe na 2 minuten de paprika erbij en wok dit 3 minuten samen.
 4. Snijd ondertussen de ijsbergsla in stukken en leg deze op twee borden.
 5. Als de gyros klaar is verdeel je deze over de sla.
 6. Schep de tzatziki daar weer overheen.
 7. Voeg tenslotte de rode ui toe et voilà!
Reactie plaatsen