26 mei 2017 
2 min. leestijd

Groepslessen zijn hot & happening, maar hoe begin je eigenlijk?

Groepslessen zijn hot & happening, maar hoe begin je eigenlijk?
Groepslessen in de sportschool zijn helemaal hot & happening! Het kan heel spannend zijn om voor de eerste keer naar zo'n groepsles toe te gaan. Je hebt geen idee wat je te wachten staat en iedereen lijkt de sport al helemaal onder de knie te hebben. Maar misschien zijn deze lessen juist wel iets voor jou! Hoe begin je nou voor het eerst aan zo'n les? Heel simpel: gewoon doen! De eerste keer dat ik naar een groepsles ging ben ik samen met een vriendin gegaan. Dit maakt het al veel minder spannend. De volgende tips kunnen jou helpen om je angst te overwinnen en te gaan genieten van groepslessen.

Laat je informeren

In de sportschool werken veel mensen die daar zijn om jou te kunnen helpen en begeleiden bij het ontdekken van fitness. Zij kunnen jou adviseren en helpen met het kiezen van een geschikte groepsles. Vraag wat voor groepslessen er zijn. Dans jij het liefst of ben je liever bezig met het liften van gewichten? Geef alles door aan de medewerkers. Zij kunnen jou zo helpen met het vinden van een leuke groepsles.

Neem iemand mee

Als je een les uit hebt gekozen is het tijd om te gaan! Vraag je sportmaatje of hij/zij met jou mee wil gaan naar de groepsles. Jullie hebben de groepslessen allebei nog nooit geprobeerd en als je klungelig staan te doen ben je in ieder geval niet alleen. Als er teams worden gemaakt kun je samen met je vriend(in) gaan en dat scheelt al heel wat ongemakkelijke momenten.

Gewoon doen

Toen ik voor het eerst naar een Zumba les ging voelde ik mij echt niet op mijn gemak. Ik had niemand meegevraagd en vond het heel spannend. Ik wist dat je bij Zumba best sexy moest gaan dansen en dit voelde een beetje onwennig. Vroeger heb ik altijd gedanst, maar dit was echt moeilijk om bij te houden. Het ging heel snel en ik had het gevoel dat iedereen naar mij keek. Maar als je rondkijkt en ziet dat andere mensen ook niet alles bij kunnen houden, valt het toch weer mee. Nu ga ik het liefst iedere week meerdere keren naar Zumba, omdat ik er altijd vrolijk van word. Als je het niet probeert, kun je ook niet oordelen.

Geniet

Probeer niet teveel stil te staan bij de ongemakkelijke momenten. Misschien valt het niemand op dat je voor het eerst bent en dat je het spannend vindt. Probeer vooral te genieten van de les en de muziek. Dat jij een fijne workout kan volgen en met een voldaan gevoel weer naar buiten loopt is het enige wat telt.

Laat je motiveren

De live groepslessen worden altijd gegeven door een ervaren instructeur. Mensen motiveren staat hen op het lijf geschreven. Wanneer je met een hele groep sport en aangemoedigd wordt werkt dit goed voor je zelfvertrouwen en motivatie. Het gevoel dat je samen een zware workout hebt gedaan zorgt er gegarandeerd voor dat jij weer terug wilt komen. Ben je overtuigd? Vraag je beste sportmaatje dan om mee te gaan en wie weet vind jij je nieuwe favoriete sport!
Reactie plaatsen