Groente spaghetti van rode biet
Inmiddels zijn we allemaal al wel bekend met de spaghetti gemaakt van courgette, ofwel de 'courgetti'. Een heerlijke en gezonde variatie op de standaard spaghetti, maar courgette is zeker niet de enige groente die je hiervoor kunt gebruiken! Je kunt met verschillende soorten groente een spaghetti vervanger maken. Bij dit pasta recept van Voedzaam & Snel kiezen we voor spaghetti gemaakt van rode biet. Door de pasta te vervangen door rode bieten wordt de spaghetti een lichte avondmaaltijd, maar je kunt de salade natuurlijk ook als lunch eten! Je maakt de groentespaghetti met een spiraalsnijder. Bij dit recept gebruiken we voorgekookte bieten, dit scheelt wat tijd. Was ze even af en draai er sliertjes van. Na het snijden blijft er een stukje rode biet achter. Je kunt deze stukken klein snijden en nog over de spaghetti heen strooien. Zo hoef je niets weg te gooien! De rode kleur van de bieten zorgt ervoor dat de spaghetti er mooi en vrolijk uit ziet. What you need (2 porties)
- Voorgekookte rode biet - 200 gram
- Buffelmozzarella - 125 gram
- Radijs - 4 stuks
- Pijnboompitten - 20 gram
- Verse peterselie - 3 takjes
- Citroensap van een halve citroen
- Extra vergine olijfolie - 2 eetlepels
- Knoflook - 1 teentje
- Peper