Inmiddels zijn we allemaal al wel bekend met de spaghetti gemaakt van courgette, ofwel de 'courgetti'. Een heerlijke en gezonde variatie op de standaard spaghetti, maar courgette is zeker niet de enige groente die je hiervoor kunt gebruiken! Je kunt met verschillende soorten groente een spaghetti vervanger maken. Bij dit pasta recept van Voedzaam & Snel kiezen we voor spaghetti gemaakt van rode biet. Door de pasta te vervangen door
rode bieten wordt de spaghetti een lichte avondmaaltijd, maar je kunt de salade natuurlijk ook als lunch eten! Je maakt de groentespaghetti met een spiraalsnijder. Bij dit recept gebruiken we voorgekookte bieten, dit scheelt wat tijd. Was ze even af en draai er sliertjes van. Na het snijden blijft er een stukje rode biet achter. Je kunt deze stukken klein snijden en nog over de
spaghetti heen strooien. Zo hoef je niets weg te gooien! De rode kleur van de bieten zorgt ervoor dat de spaghetti er mooi en vrolijk uit ziet.
What you need (2 porties) - Voorgekookte rode biet - 200 gram
- Buffelmozzarella - 125 gram
- Radijs - 4 stuks
- Pijnboompitten - 20 gram
- Verse peterselie - 3 takjes
Voor de dressing: - Citroensap van een halve citroen
- Extra vergine olijfolie - 2 eetlepels
- Knoflook - 1 teentje
- Peper
Make & Shake 1. Spoel de bieten af en maak er met de spiraalsnijder mooie slierten van.
2. Snijd de overgebleven stukjes biet in blokjes.
3. Scheur reepjes van de mozzarella.
4. Snijd de verse peterselie klein.
5. Bak de pijnboompitjes kort in een droge pan tot ze goudbruin zijn.
6. Snijd dunne plakjes van de radijs.
7. Pers het teentje knoflook en meng dit in een kom met de andere ingrediënten voor de dressing.
8. Verdeel alles over 2 bordjes en voeg als laatste wat van de dressing toe. Enjoy!