Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral niet ingewikkeld en snel klaar zijn. Geen poespas gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Deze week bereiden we een lekkere, zomerse soep met extra veel groente. Ik weet niet waarom, maar de laatste tijd ben ik echt in een soepbui. Na het sporten heb ik gewoon zin in een lekker, dik soepje. Meestal eet ik gewoon soep uit blik, omdat ik heel lui ben, maar Voedzaam & Snel heeft een soeprecept bedacht waarvoor ik zelfs de handen uit mijn mouwen zou steken. Het probleem met soep uit blik is dat er vaak allemaal extra dingen zijn toegevoegd om de soep op smaak te houden en om er voor te zorgen dat hij niet gaat schimmelen. Ondanks dat blijft dit soort soep redelijk gezond, maar je krijgt toch vaak een onnodige portie zout binnen. Deze ongekruide soep met wortel en courgette is een lekker zomers soepje waar jouw maag voor een paar uurtjes weer mee gevuld is. In een portie van dit soepje zit namelijk 300 gram groente. Hallo aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente :-) Vergeet ons niet te taggen wanneer je het recept gemaakt hebt! --> #FGrecept. What you need (2 porties)
- Wortel - 350 gram
- Courgette - 1
- Ui - 1
- Bleekselderij - 3 stengels
- Bouillon - 600ml
- Roomboter - 20 gram
- Snijd de wortel in plakken en de ui in ringen.
- Zet een pan op laag vuur en bak in de roomboter de wortel en de ui 10 minuutjes met de deksel op de pan.
- Snijd ondertussen de courgette en de bleekselderij en voeg deze toe als de 10 minuten voorbij zijn.
- Laat de groenten nogmaals 10 minuten met de deksel op de pan zachtjes bakken.
- Voeg vervolgens de bouillon toe, breng het aan de kook en laat 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
- Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer totdat de grove stukken er uit zijn. De soep hoeft niet helemaal glad te worden, het moet een beetje op een erwtensoep lijken ;-).
- Verdeel de soep over twee borden.