11 januari 2017 
1 min. leestijd

Green fun! Groene pannenkoeken van spinazie

Green fun! Groene pannenkoeken van spinazie
Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral snel klaar zijn en niet te ingewikkeld. Geen poespas, maar gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Ben jij een échte pancake fan? Dan zijn deze spinazie pannenkoekjes zeker een aanrader! De maand van de goede voornemens is weer aangebroken en natuurlijk hoort gezonder eten en meer sporten daar ook bij. Dé tijd om het nieuwe jaar healthy and green te beginnen. Oké, ze hebben misschien een wat aparte kleur, maar don't knock it 'till you try it. Deze pannenkoekjes zijn makkelijk om te maken, super lekker én ze zijn ook nog eens erg voedzaam, win-win! Spinazie is eigenlijk een soort van wondermiddeltje. Spinazie verkleint de kans op hart- en vaatziekten, gaat het verouderingsproces tegen én je krijgt er behoorlijk wat ijzer en goede voedingstoffen door binnen. Ideaal dus om te gebruiken voor deze pannenkoekjes. Het beslag wordt gemaakt met een pak Koopmans volkoren pannenkoeken, welke bestaat uit volkoren havermeel en volkoren tarwemeel. Easy as that!

What you need (2 porties)

  • Verse spinazie – 150 gram
  • Volkoren pannenkoekenmix – 200 gram
  • Volle melk – 500 ml
  • Ei – 3
  • Roomboter – om in te bakken

Make, Shake & Bake

  1. Voeg de volkoren pannenkoekenmix, verse spinazie, volle melk en eieren bij elkaar in een blender en mix tot een glad beslag. Je kunt de ingrediënten ook in een kom doen en mixen met een staafmixer, het is maar net wat jij het makkelijkst vindt!
  2. Bak vervolgens de pannenkoekjes in een beetje roomboter tot ze gaar zijn.
  3. Om de pannenkoekjes nóg lekkerder te maken, kan je verschillende gezonde toppings toevoegen als finishing touch. Probeer bijvoorbeeld zalm, geitenkaas, walnoten of appel. Zo maak je er een heerlijke én verantwoorde pannenkoek van. Yum!
Reactie plaatsen