Recept: Griekse couscous salade met feta, aubergine en dadels
Een Griekse couscoussalade: het is een zelfbedachte combinatie van Voedzaam en Snel die verbazingwekkend goed smaakt. We combineren een traditioneel Noord-Afrikaans gerecht met de welbekende Griekse salade. Over de smaak valt niet te twisten, want dit is gewoon superlekker. Uiteraard staat het ook nog eens snel op tafel!
What do you need? (2 porties)
- 1 aubergine
- 1/2 rode ui
- 1/2 komkommer
- 2 el olijfolie
- 2 tl ras el hanout
- 4 el rijstolie
- 5 g koriander
- 75 g dadels
- 100 g kerstomaatjes
- 100 g feta kaas
- 150 g volkoren couscous
- 220 ml water
- peper en zout naar smaak
Make, Shake & Bake
- Kook 220 milliliter water in de waterkoker.
- Weeg 150 gram couscous af in een grote kom en giet het kokende water erbij. Zet de kom even apart.
- Was de komkommer, de kerstomaatjes en de aubergine. Haal de steel van de aubergine af en snijd het vruchtvlees in blokjes. Zet een bakpan op matig vuur en giet vier eetlepels rijstolie hierin. Bak de blokjes aubergine tot ze goudbruin zijn en breng ze op smaak met peper en zout.
- Voeg twee eetlepels olijfolie toe aan de couscous, samen met twee theelepels ras el hanout. Schep alles goed door elkaar en doe daarna de aubergine erbij.
- Snijd de rode ui in ringen, de komkommer in blokjes en de tomaten in vieren. Snijd daarna de dadels in plakjes en voeg alles toe aan de couscous.
- Verbrokkel zo'n honderd gram fetakaas tot kleine stukjes boven de salade en mix alles nog eens goed door elkaar.
- Hak de koriander grof en verdeel deze over de salade om mee te garneren. Niet zo'n fan van koriander? Dan kun je het natuurlijk ook weglaten.