20 december 2017 
2 min. leestijd

Goede voornemens? 5 redenen waarom je nu al moet beginnen

Goede voornemens? 5 redenen waarom je nu al moet beginnen
Goede voornemens maken gaat altijd zeer gemotiveerd en enthousiast, maar het nakomen gaat vaak wat minder soepel. Herkenbaar? Het maken van goede voornemens kun je bijna een traditie noemen. Ze worden altijd aan het einde van een jaar bedacht, zodat mensen dan weer met goede gewoontes en een fresh start het nieuwe jaar kunnen beginnen. Ontzettend leuk bedacht altijd, maar waarom heeft maar 9,2% van de mensen zich dit jaar gehouden aan hun goede voornemens? Wij geven je vijf tips waarom jij eigenlijk beter nu al kunt beginnen met je goede voornemens.

1. Elke dag is een frisse start

Een nieuw jaar is een goed moment voor een frisse start, maar waarom niet gewoon morgen? Een nieuwe dag is toch ook een frisse start? Een nieuw jaar moet geen smoes zijn om goede gewoontes uit te stellen. Als jij je voornemens echt wilt waarmaken, moet je er gelijk voor gaan, no time for procrastination. En vergeet niet, je doet het voor jezelf, niet voor iemand anders. Je bent niemand iets verschuldigd.

2. After holiday dip

We zijn er allemaal wel bekend mee: een dip na de feestdagen. De feestdagen kunnen ontzettend gezellig en leuk zijn, waardoor alles wat in de laatste week van december en de eerste week van januari komt somber aanvoelt. Dit wordt gezien als een zeer demotiverende periode, waarom starten we dan pas in het nieuwe jaar met onze goede voornemens? Heel onhandig dus. Begin nu al met je goede voornemens, haal het beste uit jezelf en vergroot de kans op succes.

3. Tijd is geld

Je zou denken dat er tussen nu en het nieuwe jaar niet veel tijd meer zit, hoeveel kun je nou mislopen in zo'n korte tijd? Veel dus. Als bijvoorbeeld jouw goede voornemen is om af te vallen, dan is december juist de belangrijkste maand van het jaar om je al te houden aan je voornemens. Er gebeurt namelijk van alles in de maand december: van pakjesavond tot kerstborrels en van oliebollen tot kerstkransen. In deze tijd van het jaar kun jij juist heel veel doen om jouw voornemens waar te maken. Ieder beetje helpt, dus denk niet dat die laatste weken niets uitmaken. Een voorsprong is juist alleen maar goed!

4. All about you

Als jij nu al begint met je voornemens, draait het alleen om jou en niet om de sociale druk en verwachtingen die meekomen aan het begin van een nieuw jaar. Jij besluit om je te houden aan goede voornemens voor jezelf en voor jouw doelen, niet voor anderen en zeker niet omdat het moet. Dit is de juiste motivatie die je moet vasthouden als je wilt veranderen, want uiteindelijk help jij alleen jezelf er mee.

5. Voorbereiding

Door op tijd te beginnen zul je minder stress ervaren als het erop aankomt. Kijk bijvoorbeeld naar deadlines, als je ruim van tevoren begint komt het uiteindelijk allemaal wel goed omdat je al je tijd nuttig hebt besteed. Start dus nu al met je goede voornemens en vermijd dat jij je aan het begin van het nieuwe jaar overweldigd voelt, want dat is ook geen fijn begin van het jaar. Ben jij al overtuigd om van start te gaan met jouw goede voornemens? Wij in ieder geval wel! Laat succes niet op je wachten ;). Bron: Statistic Brain, (2017, 1 januari) New Years Resolution Statistics
Reactie plaatsen