Glutenvrije healthy pepernoten
Wij houden van lekker en gezond eten maar het moet vooral niet ingewikkeld en snel klaar zijn. Geen poespas gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Omdat het bijna pakjesavond is, delen we deze keer een recept voor strooigoed met je. Sinterklaas is weer in het land en dat betekent: PEPERNOTEN! Of eigenlijk kruidnoten, maar bijna niemand noemt ze zo. Iedereen weet dat wanneer je één pepernoot eet, er meerdere zullen volgen. Wel zo handig om ze zelf te maken zodat ze net iets verantwoorder zijn. En bijkomend voordeel voor de meiden met een gluten allergie: ze zijn dus glutenvrij! Let er wel op dat je de pepernoten niet te groot maakt, de kleine zijn het knapperigst en dus het lekkerst!
What do you need?
- 75 gram amandelmeel
- 30 gram kokosmeel
- 3 verse medjool dadels
- 2 eetlepels speculaaskruiden
- Flinke snuf zeezout
- 30 gram roomboter
- 1 ei
- Sap van een halve sinaasappel
Make, Shake & Bake
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Doe het amandelmeel, kokosmeel, de speculaaskruiden en het zeezout in een keukenmachine.
- Ontpit de dadels, snijd ze in stukken en doe ze bij het beslag.
- Smelt de roomboter en voeg toe.
- Pers de sinaasappel uit en voeg het sap toe aan het beslag.
- Voeg het ei toe en mix alles tot een beslag.
- Beleg een bakplaat met bakpapier en draai kleine balletjes van het deeg.
- Druk de balletjes een klein beetje aan en bak de pepernoten twintig minuten in de oven.
- Laat de pepernoten even afkoelen.