Gezondere cookie dough cookies

Koekjes bakken: dit was vroeger (en is stiekem nog steeds) mijn grootste hobby. Als kind was het koekjesdeeg eten eigenlijk het beste gedeelte. Oké, nu misschien ook nog steeds ;). Vaak at je bijna altijd al het deeg op en had je niet veel meer over om koekjes van te bakken. We’ve all been there, ik bedoel wie houdt er nu niet van cookie dough? Maar helaas, echt heel gezond is cookie dough niet en daarom past het waarschijnlijk niet zo goed in je dagelijkse eetpatroon. Ik vond dat het tijd was om hier verandering in te brengen en een healthier versie te maken die ook nog eens goed voor je is! Want wie wordt er nu niet gelukkig van koekjes en koekjesdeeg? Ik moet toegeven dat het bakken van gezonde koekjes, die ook nog eens lekker smaken, vaker mislukt dan lukt. Dit keer gelukkig niet, want deze zijn goddelijk!

What do you need (+/- 11 cookies)

  • 40 gram notenpasta
  • 170 gram amandelmeel
  • ½ theelepel vanille extract
  • ¾ theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels kokosolie (1 gesmolten, 1 koud)
  • 3 eetlepels honing
  • 3 eetlepels kokosmeel
  • Stukjes chocolade (Tony Chocolonely Puur)

Make, Shake & Bake

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Mix het amandelmeel, kokosmeel en bakpoeder door elkaar.
  3. Mix in een andere kom de notenpasta, kokosolie en honing.
  4. Voeg de vloeibare ingrediënten toe aan het meelmengsel en kneed totdat je van het beslag een deegbal hebt gemaakt.
  5. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  6. Maak van het deeg koekjes (één koekje is ongeveer twee eetlepels).
  7. Zet de koekjes nu voor ongeveer 10 minuten in de vriezer.
  8. Bak de koekjes vervolgens in ongeveer 10 tot 12 minuten goudbruin.

Tips:

  1. Als je een echte cookie dough fan bent kun je ze ook maar 10 minuten in de oven zetten; na 12 minuten zijn ze iets knapperiger.
  2. Je kan ze ongeveer 5 tot 7 dagen bewaren in een afgesloten box of trommel.