Gezonde maaltijdsalade met kip. Smakelijk!
Ik ben een groot voorstander van deze gezonde maaltijdsalade met kip, het is zo'n makkelijke manier om lekker veel vitamines en mineralen binnen te krijgen. Ik probeer altijd zoveel mogelijk kleurtjes te eten, het zogenaamde "eat the rainbow" principe. In elk soort groente overheerst namelijk andere vitamines en mineralen waardoor dit verschillende gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Simpel gezegd: des te meer kleurtjes je eet, des te meer voedingsstoffen je binnenkrijgt. Rode groenten zitten bijvoorbeeld vol lycopeen, dit stofje kan de kans op bepaalde soorten kanker verminderen. In gele en oranje groenten zit bètacaroteen, wat wordt omgezet in vitamine A; een vitamine die bijdraagt aan een gezonde huid. Groene (blad)groenten zijn rijk aan foliumzuur en ijzer; deze stoffen zorgen voor gezonde rode bloedcellen. Uiteraard zitten er nog veel meer voedingsstoffen in groente en fruit, maar dan wordt dit een erg lang artikel :)
What do we need?
- 2 kipfilets
- 200 gr jonge veldsla melange
- 1 rode ui
- 10 cherrytomaatjes
- 1 gele paprika
- evt wat krieltjes
- 2 el Italiaanse kruiden (evt zelf mengen met tijm, oregano, rozemarijn en salie)
- 1 el paprika poeder
- 2 el olijfolie
- 1/4 citroen, uitgeperst
Make & Bake
- Meng de olijfolie met de kruiden, peper en zout. Wrijf de kipfilets hiermee in en laat een kwartiertje staan. (Bij hevige honger kun je de wachttijd ook overslaan :) )
- Bak de kipfilets in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
- Snijd ondertussen de ui, tomaten en paprika fijn en was de sla.
- Meng alles door elkaar en verdeel over twee borden of schaaltjes. Leg de kip hier bovenop.
- Giet het citroensap in de vleespan en roer even goed door, giet dit dan bovenop de salade.
- Wanneer ik deze salade als avondeten neem, dan voeg ik altijd wat krieltjes toe. Deze bak ik dan met de kipfilet mee.