Nog niet overtuigd dat kleur eten goed voor je is? Doe het dan voor het oog, alles ziet er namelijk veel mooier uit!
Deze salade met kip is één van mijn favoriete salades, ik neem de restjes dan ook graag mee als lunch de volgende dag.
What do we need?
- 2 kipfilets
- 200 gr jonge veldsla melange
- 1 rode ui
- 10 cherrytomaatjes
- 1 gele paprika
- evt wat krieltjes
- 2 el Italiaanse kruiden (evt zelf mengen met tijm, oregano, rozemarijn en salie)
- 1 el paprika poeder
- 2 el olijfolie
- 1/4 citroen, uitgeperst
Make & Bake
- Meng de olijfolie met de kruiden, peper en zout. Wrijf de kipfilets hiermee in en laat een kwartiertje staan. (Bij hevige honger kun je de wachttijd ook overslaan :) )
- Bak de kipfilets in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
- Snijd ondertussen de ui, tomaten en paprika fijn en was de sla.
- Meng alles door elkaar en verdeel over twee borden of schaaltjes. Leg de kip hier bovenop.
- Giet het citroensap in de vleespan en roer even goed door, giet dit dan bovenop de salade.
- Wanneer ik deze salade als avondeten neem, dan voeg ik altijd wat krieltjes toe. Deze bak ik dan met de kipfilet mee.
Eet smakelijk!
Veel liefs,
Dominique
Dominique van www.ilovesundays.nl is een sportieve kookfanaat met een passie voor gezond leven. Door haar werk als doktersassistente ziet zij vaak de gevolgen van een ongezonde levensstijl. Dat is dan ook haar doel: jou inspireren zo goed mogelijk voor jezelf te zorgen!
Geeske
op 22 Mar 2017Jeanine Trum
op 25 Mar 2017