12 september 2015 
1 min. leestijd

Gezonde maaltijdsalade met kip. Smakelijk!

Gezonde maaltijdsalade met kip. Smakelijk!
Ik ben een groot voorstander van deze gezonde maaltijdsalade met kip, het is zo'n makkelijke manier om lekker veel vitamines en mineralen binnen te krijgen. Ik probeer altijd zoveel mogelijk kleurtjes te eten, het zogenaamde "eat the rainbow" principe. In elk soort groente overheerst namelijk andere vitamines en mineralen waardoor dit verschillende gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Simpel gezegd: des te meer kleurtjes je eet, des te meer voedingsstoffen je binnenkrijgt. Rode groenten zitten bijvoorbeeld vol lycopeen, dit stofje kan de kans op bepaalde soorten kanker verminderen. In gele en oranje groenten zit bètacaroteen, wat wordt omgezet in vitamine A; een vitamine die bijdraagt aan een gezonde huid. Groene (blad)groenten zijn rijk aan foliumzuur en ijzer; deze stoffen zorgen voor gezonde rode bloedcellen. Uiteraard zitten er nog veel meer voedingsstoffen in groente en fruit, maar dan wordt dit een erg lang artikel :)
Nog niet overtuigd dat kleur eten goed voor je is? Doe het dan voor het oog, alles ziet er namelijk veel mooier uit!
Deze salade met kip is één van mijn favoriete salades, ik neem de restjes dan ook graag mee als lunch de volgende dag.

What do we need?

  • 2 kipfilets
  • 200 gr jonge veldsla melange
  • 1 rode ui
  • 10 cherrytomaatjes
  • 1 gele paprika
  • evt wat krieltjes
  • 2 el Italiaanse kruiden (evt zelf mengen met tijm, oregano, rozemarijn en salie)
  • 1 el paprika poeder
  • 2 el olijfolie
  • 1/4 citroen, uitgeperst

Make & Bake

  • Meng de olijfolie met de kruiden, peper en zout. Wrijf de kipfilets hiermee in en laat een kwartiertje staan. (Bij hevige honger kun je de wachttijd ook overslaan :) )
  • Bak de kipfilets in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
  • Snijd ondertussen de ui, tomaten en paprika fijn en was de sla.
  • Meng alles door elkaar en verdeel over twee borden of schaaltjes. Leg de kip hier bovenop.
  • Giet het citroensap in de vleespan en roer even goed door, giet dit dan bovenop de salade.
  • Wanneer ik deze salade als avondeten neem, dan voeg ik altijd wat krieltjes toe. Deze bak ik dan met de kipfilet mee.
Eet smakelijk!
Veel liefs,
Dominique
  Dominique van www.ilovesundays.nl is een sportieve kookfanaat met een passie voor gezond leven. Door haar werk als doktersassistente ziet zij vaak de gevolgen van een ongezonde levensstijl. Dat is dan ook haar doel: jou inspireren zo goed mogelijk voor jezelf te zorgen!
Geeske
Door

Geeske

op 22 Mar 2017

Ik ga dit weekend dit recept uitproberen! Weet jij misschien ook de voedingswaarde (calorieën) van dit recept? xx

Jeanine Trum
Door

Jeanine Trum

op 25 Mar 2017

Hi Geeske, Leuk dat je het recept uit gaat proberen! Zelf focussen wij ons vooral op lekker genieten en tellen dan ook geen calorieën en dergelijke. Als je toch graag wilt weten wat de waarden zijn kun je dit altijd nog per benodigde hoeveelheid checken via de verpakking. Staat er bijvoorbeeld een waarde van 80 calorieën per 100 gram op de verpakking en heb je maar 15 gram hiervan nodig, dan doe je 80 : 100 = 0,8 maal 15 = 12 calorieën. Eet smakelijk alvast! Groetjes, Jeanine Team Fitgirls

Reactie plaatsen