Yesss, flensjes! Zelf had ik altijd het idee dat dit een beetje hetzelfde is als pancakes, maar eigenlijk overtreft dit recept gewoon alles. ;) De bereiding ervan is ook het moeilijkste niet: gewoon even alles mixen en voorzichtig op laag vuur bakken. Super simpel dus! Als het zo makkelijk te bereiden is, ben ik al hooked.
Dat het makkelijk in z'n werk gaat is niet het enige goede aan dit recept. Afgezien van de heerlijke toppings en lichte banaansmaak, is het ook nog eens goed voor je lichaam. Uit de bananen haal je vezels en vitaminen; het amandelmeel zit vol met mineralen en gezonde vetten én uit de eieren haal je zowel vitamines, mineralen als eiwitten. Oh, en je kunt ze ook nog eens bewaren en meenemen naar je werk. Can it get any better?
What you need (4 porties)
Beslag:- Amandelmeel - 50 gram
- Banaan - 4
- Ei - 4
- Roomboter of kokosolie - voor het bakken
- Bosbessen - 150 gram
- Aardbeien - 200 gram
- Gedroogde kokosmelk - 1 tl per persoon (of geraspte kokos)
- Griekse yoghurt - 2 el per persoon
Make & shake
- Breek de eieren en doe ze in een kom.
- Pel de bananen, snijd ze in stukjes en voeg ze toe aan de kom met eieren.
- Doe het amandelmeel erbij en mix alles met een staafmixer tot een glad beslag. Het hoeft geen dun beslag te worden: maak je dus geen zorgen als het wat dikker is dan normaal.
- Smelt een beetje roomboter of kokosolie in een pan en schep hier een soeplepel beslag in. Bak de flensjes op laag vuur, om en om.
- Als de flensjes goudbruin zijn ze klaar om te serveren. Leg de bosbessen en aardbeien erop, giet de Griekse yoghurt eroverheen en strooi tenslotte de kokosrasp of -melk over het geheel. Bon appetit!